İnegöl’de 1200 kişiye denetimli serbestlik

İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, 2017 yılında bin 223 kişinin denetimli serbestlikten yararlandığını, bunlardan 47 hükümlünün ise 10 devlet kurumunda görev yaparak infazlarını tamamladığını söyledi.

İnegöl’de 1200 kişiye denetimli serbestlik

ABDULLAH TANIŞ

Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinin sayısının 136’ya ulaştığını belirten Başsavcısı İnanç, İnegöl’de 2017 yılında hapis cezası denetimli serbestlik tedbirine çevrilen 520 kişi ile işlediği hafif suçlardan dolayı doğrudan denetimli serbestlik tedbiri verilen 703 kişi olmak üzere toplam bin 223 kişinin yararlandığını aktardı. 47 hükümlünün kamu kurum ve kuruluşlarında kamu yararına ücretsiz olarak çalıştığını bildiren İnanç, yapılan değerlendirmede sabıkası, suç türü, suç işleyiş saatleri dikkate alınarak yüksek riskli görülen hükümlülere ev hapsi verilmek suretiyle elektronik kelepçe ile takiplerinin yapılmakta olduğunu belirterek, 5 kişinin bu şekilde takibinin yapıldığını kaydetti.

Alkol alıp ailesine zarar veren eşler hakkında da çalışma yapmakta olduklarını aktaran İnanç, “Alkol bağımlılığı veya alışkanlığı olup da evine alkollü olarak giden bu sebeple de meydana gelen aile içi şiddet olayları içinde ‘alkollü olarak evine gitmeme tedbiri’ verilmekte, bunlarda Müdürlüğümüzce evine yerleştirilen ‘alkol ölçüm cihazı’ ile takipleri yapılmaktadır” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X