İnegöl’de 700 çiftçiye eğitim

İnegöl Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneği işbirliğinde 14 Mahallede Çiftçi Eğitim Semineri düzenlenerek 700 çiftçiye eğitim verilecek.

İnegöl’de 700 çiftçiye eğitim

Seminerler Cerrah Mahallesi’nden başladı. İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren, devlet destekleri hakkında da bilgiler verirken, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir de İnegöl’de tarımın olmazsa olmaz konulardan biri olduğunu ifade ederek, bu alanda daha fazla gelişmek için çaba harcadıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Alper Taban da İnegöl’ün sanayi şehri olduğu kadar iyi bir tarım şehri olduğunu ifade etti. Taban, “Bizlere düşen kendimizi yenilemek, kendimizi tazelemek, kendimizi geliştirmek. Sizlerden gelen talep ve istekler doğrultusunda ne yapılabilecekse, bunları oturup masaya konuşabiliriz. Sizlerin de gelişimine katkı sağlayacak işler yapalım. Sadece seracılık değil, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık ve hastalıklarıyla ilgili eğitim olacak. Süpürtü bölgesinde sürü yönetimi ele alınacak, yine bazı mahallelerimizde hayvancılık ve bazı mahallelerimizde de asma yetiştiriciliğiyle ilgili yaklaşık 700 çiftçimize ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X