İnegöl’de dev projenin temeli atıldı

İnegöl Belediyesi tarafından yaptırılacak yeni hizmet binası ve kent meydanı projesinin temeli törenle atıldı. Projenin ekim ayına kadar tamamlanması hedefleniyor.

İnegöl’de dev projenin temeli atıldı

ABDULLAH TANIŞ

İnegöl Belediyesi hizmet binası ve kent meydanı projesinin temeli törenle atıldı. 49 milyon 490 bin TL’ye mal olacak projenin temel atma törenine Kaymakam Ali Akça, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Heyecanlı olduklarını belirten İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Bu alanda İnegöl Devlet Hastanemiz hizmet vermekteydi ama bugün itibariyle o devlet hastanesi yeni yerinde hizmet  ederken, İnegöl Belediyemizin tüm hizmet noktalarının bir araya geldiği yeni bir hizmet binasını hayata geçiriyoruz. Bu sadece bizlerin değil tüm İnegöl’ün projesidir. Bunun hikâyesinde fikir aşamasından bugüne kadar Büyükşehir Belediye Başkanıma ve ekibimize teşekkür ediyorum. Burası bir proje yarışması yöntemiyle hayat buldu. Bu eser uzun süre İnegöllülere hizmet edecektir. Önceliğimiz İnegöl. Bundan sonra çok daha fazlasını yapmak için ekibimizle beraber çabalayacağız. Vatandaşımız belediyesine güvensin, inansın, benim belediyem desin” diye konuştu. 

Bina bittiğinde sadece mimari bir eser değil, içindeki hizmet kalitesi ile kurumsal bir belediye hizmet binası ve kent meydanına kavuşacaklarını ifade eden Taban, “Toplam 200 araçlık bir otopark kapasitesine sahip olacağız ve otopark bodrumda olacak. Üst kısımda da 50 araçlık bir otoparkımız olacak. Yine burada nikâh dairemiz ve tüm birimlerimiz haricinde kafeterya, restoran, çok amaçlı salon da bulunacak. Burası tamamlandığında bir meydana da kavuşacağız. Heykel alanıyla beraber peyzaj çalışmaları uygulandığında güzel bir meydana kavuşacağız. Vatandaşların gelip hoş vakit geçirebildikleri bir mekâna dönüşecek. Bizler Allah nasip ederse bu süreci ekim ayı sonu itibariyle tamamlamayı hedefliyoruz. Vatandaşımızın gururla göstereceği bir binayı hayata geçireceğiz” dedi.

‘EN GÜZEL MEKANLARDA HİZMET’

Süreçle ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Milyar dolarları aşan bir dış ticaret hacmi var. Böyle bir kente bütün müştemilatlarıyla bir arada olan bir belediye binası lazım. Başkan bu işin sadece bir parçası. 800 kişilik bir ekiptik. Yolu temizleyen de tahsilatı yapan da imar planlamasını yapan da ayrı önemli. Onlar en güzel mekânlarda hizmet vermeyi, İnegöllüler de en güzel mekânlarda hizmet almayı hak ediyor. Ulusal proje yarışması yaptık, profesyonellerden yardım aldık. Bu projeye biz karar vermedik, tamamen bağımsız jüri değerlendirmesi neticesinde karar verildi. İnegöl’e en yakışacak eser olarak seçildi” dedi.

Bursa’nın 17 ilçesinin de birbirinden güzel özellikleri bulunduğunu ifade eden Alinur Aktaş, “İnegöl, Mustafakemalpaşa ve Karacabey için 150 milyon Avroluk altyapı yatırımıyla alakalı Bakanımızla birlikte görüştük. İlk 50 milyon Avroluk kısmıyla alakalı onayı aldık. Etap etap bitireceğiz. İnegöl bütün güzellikleri hak ediyor. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak vereceğimiz desteklerle şehrimizi daha iyi noktalara getireceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X