İnegöl’de diş sağlığı merkezi hastane oldu

İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararla Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi oldu. İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, yıl sonuna kadar 51 hekime ulaşmayı planladıklarını söyledi.

İnegöl’de diş sağlığı merkezi hastane oldu

Alanyurt bölgesinde bulunan ve 2016 yılından bu yana bölgeye hizmet veren İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 51 diş ünit kapasitesine ulaşınca, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmaya Sağlık Bakanlığı’nın onay vermesi sonucu hastane oldu. 

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Merkezimiz, Yenişehir’de bulunan 5 ünitli semt polikliniği ile birlikte 51 ünite ulaşınca hastane olması yönünde bir karar aldık. Bakanlığımızın da onay vermesiyle merkezimiz hastane oldu. Bundan sonraki süreçte İnegöllü vatandaşlarımıza hastane konseptiyle hizmet verilecek” dedi.

Hastanenin modern mimariye ve teknik alt yapıya sahip olduğunu dile getiren Dr. Akan, “Hastanemiz, bir ameliyathane, 6 hasta yatağı ve Yenişehir ilçesinde bulunan 5 ünitli semt polikliniği ile birlikte, toplamda 51 ünit ile hizmet veriyor. Engelli kliniğimizde son teknoloji cihazlarla hastalarımıza konforlu tedavi sunulurken, platform ünitimiz ile hastalarımız tekerlekli sandalye veya sedyeden kalkmadan tedavi görebiliyor” diye konuştu.

55 BİN HASTAYA 133 BİN POLİKLİNİK

Hastanede 2018 yılının ocak ayından bugüne kadar 55 bin hastaya, 130 bin poliklinik hizmeti verildiğini kaydeden İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Bakanlığımızın istediği kalite standartlarına uygun olarak 27 bin diş çekimi, 36 bin kanal ve dolgu tedavisi, 23 bin porselen sabit protez ile 5 bin hareketli protez işlemi ve 8 bin 500 fissür örtücü ve flor uygulaması yapıldı.

Ayrıca koruyucu ve önleyici tedavilerde de ciddi bir artış var. Hastanemizde 5’i Yenişehir’deki semt polikliniğinde olmak üzere toplamda 37 hekimimiz görevini sürdürüyor. Yılsonuna kadar 51 hekime ulaşmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X