İnegöl’de hasada denetim

İnegöl’de buğday hasadı başlarken, biçerdöverler de yetkililer tarafından denetleniyor.

İnegöl’de hasada denetim

ABDULLAH TANIŞ

İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Ekren ve Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Boğazköy Mahallesi mevkiindeki buğday tarlalarına giderek, biçerdöverleri denetledi. Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Ekren, “Şuanda hububat hasadındayız. Bu tarz kontrollerde bizim önceliğimiz dane kaybı.

Eskiden dane kaybı yüksekti, bu da milli ekonomiye zarardır. Dane kaybını hesaplıyoruz, operatörlerimizin belgelerine, ruhsatlarına bakıyoruz. Hububatın kuruduğu ve yangın ihtimalinin yüksek olduğu bir dönem. Operatörlerimiz gerekli hassasiyeti gösteriyorlar” dedi.

Hasat mevsimi başladığı için arazileri gezdiklerini belirten Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, “Burada önemli olan dane kaybı olmamasıdır. İnegöl’de 70 bin dekar alanda hububat ekimi yapılmakta. Hasat, yağmurlardan dolayı gecikmeli başladı. Verim durumları da iyi. Hasat mevsiminin çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X