İnegöl’de ikinci İstihdam Fuarı

İnegöl’de, “Bu Fuarda İş Var” sloganıyla düzenlenen 2. İstihdam Fuarı törenle açıldı. Fuarda, iş arayan vatandaşlarla farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmaların buluşması amaçlanıyor.

İnegöl’de ikinci İstihdam Fuarı

ABDULLAH TANIŞ

İnegöl’de iş arayanlarla işvereni buluşturmak amacıyla bu yıl İnegöl Kaymakamlığı koordinesinde İnegöl Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), İşkur İnegöl Şube Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu işbirliğinde ikinci kez düzenlenen İstihdam Fuarı kapılarını açtı.  

İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, Milli İstihdam Seferberliği’ne devam ettiklerini belirterek, “Bu fuar, istihdam arayanların becerilerine göre başvuru yapabilecekleri, işverenlerin ise ideal çalışanı bulabilecekleri bir yerdir. İşsizlik ödeneği alan bin 600 işsizimizi de fuara davet ettik.

Üniversite ve Yüksek Okul öğrencileri de iş imkânlarını görmüş olacaklar. Fuarımız 2 gün devam edecek. Uzman akademisyenlerimiz 2 gün boyunca iş arayanlarla ve öğrencilerle bilgilerini paylaşacaklar” dedi.

NİTELİKLİ ELEMAN…

İŞKUR Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya ise, “İstihdam Fuarları büyükşehirlerde uyguladığımız bir etkinlikti. Bakanımız talimatıyla tüm Türkiye’de bunu yaygınlaştırdık.

Bu fuarda iş var sloganıyla sahaya iniyoruz. İşveren standında uygun işçiyi bulabiliyor. 2017 Türkiye İş Kurumu olarak çok başarılı geçti. Milli İstihdam Seferberliği sayesinde 1 milyon 249 bin kişinin işe yerleşmesini sağladık. Bu yıl seferberlik sürüyor. İmalat ve bilişim sektörlerinde teşviklerimiz var.

İnegöl bu açıdan çok şanslı. İşsizlik oranının Türkiye’de en düşük olduğu ilçelerden bir tanesi. Burada imalat var, üretim var, iş gücüne ihtiyaç var ama burada da temel sorun nitelikli elemana duyulan ihtiyaçtır. İŞKUR olarak nitelikli elemanın yetişmesine öncülük edeceğiz” diye konuştu.

KATKI KOYMAYA ÇALIŞIYORUZ

Belediye Başkanı Alper Taban da, “Bir tarafta işverenimiz işçi arıyor, diğer tarafta çalışmak isteyen arkadaşlarımız da belli bir kitleyi oluşturuyor. Bunları doğru noktada buluşturmamız lazım.  

Her meslek alanındaki çalışanlarımızın niteliğinin artırılmasıyla ilgili bir hedefimiz de var. Meslek Yüksekokulumuz da bu işin içerisine dâhil oldu.

Mesleğe geçiş aşamasındaki öğrencilerimiz de buradaki insan kaynaklarıyla bir araya gelerek ne tür insan kaynağına ihtiyaç olduğunu öğrenecekler, hedeflerini revize etme şansı bulacaklar.

İnegöl Belediyesi olarak bu sürece katkı koymak durumundayız. İstihdam durumunda destek vermeliyiz. Bunun için İNESMEK kurslarında, Halk Eğitim kurslarında vatandaşlarımızın mesleki gelişimlerine katkı koymaya çalışıyoruz. İnegöl ve Türkiye üretmeye devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.

Kaymakam Ali Akça da, İnegöl’ün gösterdiği performansla örnek bir ekonomik şehir olduğunu ifade etti. Akça, “İstihdam fuarının yapılmasıyla ilgili talep bizlere genelde işverenlerimizden geliyor. İşverenlerin nitelikli işgücü arayışı var. İşverenlerimizin bu arzusunu yerine getirmek için bu fuarları düzenlemeliyiz. Bu fuarda iş çok” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X