İnegöl’de il heyecanı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İnegöl’ün 82. il olması için Grup Başkanvekilleri ve Bursa Milletvekilleri’nin imzası ile kanun teklifi vermesi, ilçede STK’lar ve vatandaşlardan destek buldu.

İnegöl’de il heyecanı

ABDULLAH TANIŞ

CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir, “İnegöl, ekonomisi, nüfusu ile birçok ilden büyük, ticari hacmi fazla olan bir ilçemiz. İlçemizin il olması konusunda büyük mücadele veriyoruz. CHP, bütün demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler büyük çalışmalar yaptık. İl olma konusunda büyük mücadele verdik. Bu mücadelemizin yegane sebebi; İnegöl büyük bir ilçe, büyümeye devam eden bir ilçe. CHP olarak İnegöl’ün sonuna kadar destekçisiyiz, bu anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnegöl il olursa, dünya çapında tanınan bir kent olacaktır” dedi.

İnegöl’ün il olmayı hak etmiş bir yerleşim birimi olduğunu ifade eden İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl da, “Ekonomik, nüfus, kültür olarak zaten il pozisyonundayız. İstihdamı, üretimi, dış ticareti, bu rakamlar İnegöl’ü Türkiye’deki birçok ilden daha büyük olduğunun bir göstergesidir. İnegöl’ün il olması meselesi bugünkü mesele değil. Yaklaşık 20 yıldır İnegöl’ün il olması konusunda çalışılıyor. Bunun altında yatan en büyük gerçek de, devlet pastasına İnegöl’ün kazandırdığının, il olmasıyla bir kısmının geriye alınmak istenmesi. İnegöl’ün daha fazla hizmet almak istemesi. Bunun için il olmayı arzu ediyoruz. Türkiye’de şuan da il olmaya aday ilk 5 yerleşim yerinin içerisindeyiz. İl olmanın bölgemize ve İnegölümüze neler kazandıracağını çok iyi biliyoruz. İl sayısı inşallah kısa sürede artırılır ve bunun içerisinde de İnegöl olur” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X