İnegöl’de istihdam fuarı

İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi, İŞKUR İnegöl Şubesi ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)  işbirliğinde düzenlenen ‘İstihdam Fuarı’ açıldı.

İnegöl’de istihdam fuarı

ABDULLAH TANIŞ

24-25 Kasım tarihlerinde Kültürpark içinde gerçekleştirilecek fuarın açılışında konuşan İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl, “İnegöl, Türkiye’nin diğer illerine ve ilçelerine göre şanslı bir ilçe. Bizim üç organize sanayi bölgemiz var. Burada çalışan binlerce insan var. İşsizliğin ortadan kaldırılması, işveren ve işçinin doğru buluşması adına bu organizasyonu önemsiyoruz” dedi.

İŞ-KUR Bursa Müdürü Eren Türkmen ise, “2017 yılında başlayan milli istihdam seferberliği tüm hızıyla devam ediyor. 42 bin kişiyi işyerlerine yerleştirdik. Bu oranı artırmamız gerekiyor. Bu etkinlikle bu oranı artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

ÇOK ÖZEL BİR BÖLGE…

Belediye Başkanı Alper Taban da, “İnegöl çok özel bir bölge, Türkiye’nin parlayan yıldızı. Dolayısıyla ben işsizlikten ziyade açık pozisyonlarla buna mukabil iş arayanların çok senkron olamadığını düşünüyorum. İş arayan kesimle işveren kesimi bir araya getirerek bu noktada çözümler üretebilir miyiz? Bu yüzden bu fuar etkinliğini gerçekleştiriyoruz. 34 firmamız var. Burada aynı zamanda seminerlerimiz de olacak. İnsan en önemli aktör. İnegöl’ü dünyada parlayan yıldız haline dönüştürmek istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X