İnegöl’deki Beylik Han Kadınlar Çarşısı oldu

Yangında büyük zarar görmesinin ardından gerçekleştirilen restorasyondan sonra faaliyete geçen Beylik Han, kadın girişimcilere tahsis edildi. 

İnegöl’deki Beylik Han Kadınlar Çarşısı oldu

ABDULLAH TANIŞ

38 işyerinin tamamı kadın girişimcilerden oluşan İnegöl’deki Cafer Paşa Beylik Hanı Hanımlar Çarşısı yeni yüzüyle geçtiğimiz ay hizmete başladı. Beylik Han’ın iç avlusunun tamamı kadın girişimcilerden oluşurken, dış avlusundaki 22 dükkanda ise erkek işletmeciler bulunuyor. 

Han’dan vatandaşların da girişimci kadınların da memnun olduklarını ifade eden Cafer Paşa Beylik Hanı Hanımlar Çarşısı Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Kara Şahin, “Caferpaşa Beylik Hanı Hanımlar Çarşısı 38 esnaftan oluşuyor ve kadınların işletmesinde bulunuyor. İnegöl için değişik bir kimlik barındırıyor. Esnaflar da birbirine destek anlamında çocukluğumuzdaki mahalle havası bulunuyor. Güzel dostluklarımız oluştu, gelenlerden çok güzel izlenimlerimiz var. Hanın dışarıdan ilk izleniminde yukarıya kimse çıkmaz deniyordu. Ama girenler burayı Koza Han’a benzetip önce üstü geziyorlar sonra alt kata geliyorlar. İş verimi olarak insanların alışverişlerini tam anlamıyla tamamlayabilecekleri bir ortam” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X