İnegöl’deki kavşaklarda düzenlemeler sürüyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen kavşak düzenlemeleri kapsamında AVM Kavşağı ve Belediye Kavşağı’nın tamamlanmasının ardından Adliye Kavşağı’nda da çalışmalar başladı.

İnegöl’deki kavşaklarda düzenlemeler sürüyor

Adliye Kavşağı’nda da ilk iki düzenlemede olduğu gibi dönel kavşak kaldırılarak akıllı kavşak modeli hayata geçirilecek.

İnegöl Belediyesi’nin talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından özellikle şehrin ana arterlerinde yaşanan trafik yoğunluğunun azaltılması ve şehrin trafik akışının düzenlenmesi amacıyla başlatılan kavşak düzenleme çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ekipleri ilk olarak AVM Kavşağı’nda yeni bir kavşak modelini hayata geçirmişti. Ardından Belediye Kavşağı’nda akıllı kavşak modeli uygulanırken, buranın da tamamlanmasının ardından üçüncü düzenleme çalışması Adliye Kavşağı’nda başlatıldı.

İLK KAZMA VURULDU…

Adnan Menderes Bulvarı üzerinde Adliye Kavşağı’nda dönel kavşağın kaldırılarak doğrudan geçişin sağlanacağı akıllı kavşak modelinin uygulanması için ilk kazma vuruldu.

Kavşak düzenleme çalışmalarının ilk gününde alanda incelemelerde bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. İnegöl trafiğini rahatlatacak adımlara devam ettiklerini ifade eden Alper Taban, “İnegölümüzde nüfusumuz kalabalık, araç sayımız kalabalık. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’nin yaptığı analizler neticesinde bir rapor ortaya konmuştu” dedi. 

ÜÇ HAFTA SÜRECEK…

Çalışmaların yaklaşık 3 hafta süreceğini belirten Belediye Başkanı Alper Taban, sürücü ve yayaların da kurallara uymasını istedi. Yapılacak çalışmalarla ilgili teknik bilgiler de paylaşan Alper Taban, daha sonra hükümet konağı önündeki kavşakta da düzenleme çalışmalarının başlayacağını kaydetti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X