İnegöl’e su eşliğinde doğum ünitesi

Anne ve Bebek Dostu Hastane ünvanlarına sahip olan İnegöl Devlet Hastanesi’nde, Su Eşliğinde Doğum Ünitesi hizmete girdi.

İnegöl’e su eşliğinde doğum ünitesi

İnegöl Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan, Türkiye’nin sekizinci Hidroterapi Eşliğinde Travay (Su Eşliğinde Doğum) Ünitesi’nin açılışı törenle yapıldı. Törene AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Elif Güler Kazancı, Belediye Başkanı Alper Taban, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan’ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri ile sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Ünitenin hastaneye kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “İnegöl Devlet Hastanesi, güzel bir üniteyi daha Sağlık Bakanlığı’nın katkılarıyla hizmete alıyor. Kendilerini tebrik ediyorum. Buranın imkânlarının artması için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz” dedi.

İnegöl Devlet Hastanesi’nde ilklerin yaşandığını belirten Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Elif Güler Kazancı da, “Anne ve bebek arasında yaşanan o mutlu anlar bakanlık olarak önemsediğimiz bir alan. Doğum hizmetleri, bakanlığımız ve ülke politikasında büyük önem arz ediyor.

Sezaryen bir ameliyat, uygun olan ise doğal doğumdur. Anne ile bebeğin ilk buluşma anından itibaren ten temasıyla ve direk anne sütüyle birlikte bağlanmanın gerçekleştiği mucize bir andır. Bizler de annelerimize bu anı yaşatmak adına hidroterapi eşliğinde doğumu çok önemsiyoruz. Burası ülkemizdeki 8. hidroterapi eşliğindeki doğum ünitemiz olacak” diye konuştu.

BÖLGEYE HİTAP EDİYOR

İnegöl Devlet Hastanesi’nin uzun çabalar sonucunda bugünkü konumuna geldiğini ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan da, “Bu çabalar sonucunda İnegöl Devlet Hastanesi’nin bugün Türkiye’de uluslararası seviyede hizmet veren bir hastane olmasının kıvancını ve huzurunu yaşıyoruz.

Bakanlığımızın stratejik eylem planları ve 2023 hedefleri doğrultusunda biz de burada bir kurgulama yaptık. Kentin batısındaki şehir hastanesini batıdaki nitelikli sağlık hizmetlerinin merkezi yapıyoruz. Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanemiz de kentin doğusunun nitelikli hizmetlerinin merkezi olacak.

İnegöl Devlet Hastanemiz de Gemlik ve Mustafakemalpaşa gibi güçlendirilmiş ilçe devlet hastanelerimizden birisi. Artık hastanemiz İnegöl’ün yanı sıra, Yenişehir, Söğüt ve Bozüyük dahil buralardan gelen hastaların sevk edildiği ileri bir merkez konumunda olacak.

Bu sebeple Yenişehir’deki bir hasta kendi ilçesinin hastanesinde kendi işini çözecek, çözemezse İnegöl’e sevk edilecek, eğer burada da olmazsa şehrin doğusundaki nitelikli sağlık hizmetlerinin verildiği Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelecek” değerlendirmesini yaptı. 

YENİ SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ

İnegöl’e bir Sağlıklı Hayat Merkezi daha yapılacağının bilgisini veren Dr. Özcan Akan, “Önümüzdeki günlerde İnegöl’de Sağlıklı Hayat Merkezi’nin temelini atacağız. Burada hipertansiyon, obezite, diyabet ile mücadele edilecek, kanser taramaları gibi birçok birinci basamak koruyucu sağlık hizmetlerinin tamamının bir arada verildiği bir merkez olacak” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X