İnegöllü annelerden Mehmetçik’e hediye

İnegöllü anneler, özellikle doğu bölgelerinde vatani görevini yapan askerlere boyunluk örerek gönderiyor. Haftada 300 boyunluğun Mehmetçik’e ulaştırıldığı belirtiliyor.

İnegöllü annelerden Mehmetçik’e hediye

İnegöl’de ikamet eden Ülker Turan, kasım ayında Gaziantep Nizip’te vatani görevini yapan oğlu için soğuktan korunması için boyunluk örerek gönderdi.

Boyunluğun birlikteki arkadaşları tarafından çok beğenilmesi üzerine Oğuz Turan, annesi Ülker Turan’dan arkadaşları için de boyunluk örmesini istedi. Böylece Ülker Turan’ın boyunlukları, özellikle doğu bölgelerinde birçok kışlaya ulaşmaya başladı. Ülker Turan bunu kendisi için bir vazife bilerek örmeye devam ederken, bu örnek davranışı gören çevresindeki bayanlar da kendisine destek vermeye başlarken, bu durum bir sosyal sorumluluk projesine dönüştü. Onlarca kişinin boyunluk örerek destek vermeye başlaması üzerine İnegöl Belediyesi ile irtibata geçen Ülker Ailesi, bugün haftada yaklaşık 300 adet boyunluğu İnegöl Belediyesi’nin sağladığı lojistik desteği ile Mehmetçik’e ulaştırmaya başladı.

Belediye Başkanı Alper Taban, Ülker Turan ve ailesini evinde ziyaret ederek, aileye ve destek verenlere duyarlı davranışları için teşekkür etti. TSK’nın Mehmetçik’in tüm ihtiyaçlarını karşıladığını, ancak bunun farklı bir olay olduğunu vurgulayan Taban, “Bir anne yüreği ile evladı için örmüş olduğu boyunluk bugün bu noktaya geldi. Bu tamamen iyi niyet üzerine kurulmuş. Tüm askerler bu annelerimizin evladı niyetine. Bir anne yüreği ile yapılan bir çalışma bu” değerlendirmesinde bulundu.

MUTLU OLUYORLAR

Boyunlukların gönderildiği birliklerden çok güzel mektuplar aldıklarını ifade eden Ülker Turan da, “Askerlerimize yaptığımız bu ufak hediyeler onları da çok mutlu ediyor. Anne sıcaklığı ile dualarla örülmüş boyunluklarımızı gönderince onlar da çok mutlu oluyorlar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X