İnegöllü kadınlar kaldırım işgaline savaş açtı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde kadınlar kaldırım işgaline savaş açtı. Kent Konseyi Kadınlar Meclisi üyeleri, kaldırım işgalleri konusunda esnafa broşür dağıttı.

İnegöllü kadınlar kaldırım işgaline savaş açtı
İnegöl Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Şeyma Topalak, “Kaldırım işgalleri hakkında bütün ilçe esnafına broşür dağıtacağız. Daha evvel defalarca basın-yayın aracılığıyla bu meseleyi dile getirmiş, yetkililerden yardım istemiştik. Kaldırım işgalleri biz anneleri ve çocukları sokağa çıkmaktan ve yollarda yürümekten usandırdı. Kaldırıma açılan manav dükkanları, market tezgahları, mağaza sergileri, araçlar ve bilhassa kahvecilerin çıkardığı masa ve sandalyeler bu şehre yakışmamaktadır. Bu görüntü, İnegöl’ü bir köye ve kasabaya çeviriyor. Kaldırım kültürü bir şehrin kimliğidir. Kaldırımlara tezgah açmak en hafifiyle zulümdür ve büyük bir hak gasbıdır. Kaldırımları işgal ederek, yayaları araçlara ait yolda yürümeye mecbur bırakan esnafa seslenmek istiyoruz. Yaptığınız bu zulmün ne anlama geldiğini ve nasıl bir haksızlık olduğunu eşlerinize, annelerinize ve çocuklarınıza sorun. İnanıyoruz ki, yüzünüz kızaracak. Bütün İnegöllülerden özür dileyip, helallik istemek zorunda kalacaksınız” dedi.

Konuşmaların ardından kadınlar cadde cadde gezerek esnafa 10 bin adet broşür dağıttı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X