İnegöllülerden Mehmetçiğe destek yürüyüşü 

Zeytin Dalı Harekatı sürerken, Bursa’nın İnegöl ilçesinde Kafkas Folklor Derneği’nin organizasyonu ile bir araya gelen vatandaşlar, Mehmetçikler için yürüdü.

İnegöllülerden Mehmetçiğe destek yürüyüşü 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatına destek maksadıyla İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği tarafından yürüyüş tertiplendi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen kalabalık, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “En büyük asker bizim asker” sloganları atarak, İlçe Jandarma Komutanlığına kadar yürüdü. Vatandaşlar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş ve personeli tarafından karşılandı. Jandarma Komutanlığı bahçesinde kurban kesilerek, görevli personelin alnına kurban kanı sürüldü. Fetih suresinin okunmanın ardından dualar edildi.

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Nedim Sevim, “Bugün ülkemizin gururu, dünyanın korkulu rüyası askerlerimize destek vermek için burada toplanmış bulunmaktayız. Sizler aracılığıyla hem ülkemiz hem de dünya kamuoyuna sesleniyoruz; Türkiye sınır güvenliğini sağlamak, hem kendisi, hem de bölge ülkeler için tehdit arz eden terör koridorunu ortadan kaldırmak için adım atmıştır. Bölgeyi terör örgütlerinden temizleyerek, huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmek için Afrin’de sınır ötesi harekat başlatılmıştır. Bizler milli güvenliğimiz korumak maksadıyla devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz. Zira Türkiye uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır. Zeytin Dalı Harekatı ile hem dünyaya hem de teröristlere kucak açan ABD’ye ciddi bir mesaj vermektedir” dedi.

Konuşmaların ardından dernek Başkanı Nedim Sevim, askerlere kendi elleriyle baklava ikram etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X