İnegöl’ün yardımsever kadınları

İnegöl Yardım Sevenler Derneği Başkanı Emel Güriş, 2017 yılında ayni ve nakdi yardım olarak yaklaşık 800 ihtiyaç sahibine ulaştıklarını belirtti.

İnegöl’ün yardımsever kadınları

Türkiye Yardım Sevenler Derneğinin 90’ıncı, İnegöl Şubesinin ise 31’inci kuruluş yıldönümünü kutladıklarını belirten Dernek Başkanı Emel Güriş, “Dernek yönetimi olarak canla başla çalışıyoruz. 2017 yılı içinde ilçemizde bazı okullara çeşitli yardımlarda bulunduk.

Çitli İlkokulu’nun cephe giydirmesini yaptık. Sınıfların kapılarına, merdivenlere ve yerlere çeşitli resimler yerleştirdik. Kışın çocukların bahçede oynaması zor olduğu için okul içerisinde çocuklar için oyun alanı oluşturduk. Okulun koridorlarını oyun alanına dönüştürdük. Kurşunlu İlkokulu’nun kalorifer kazanı patlamış, onun tamiratını üstlendik.

Hamitabat İlkokulu’ndaki öğrencilerimizi yeni bot, mont, kitap ve oyuncaklar götürdük. Oradaki yardıma muhtaç insanlara da giyim eşyaları götürerek yardımcı olmaya çalıştık. İstaş Kentaş Ortaokulu’nda da 5 öğrenciye mont ve bot verdik. Huzur Mahallesi’nde 28 öğrencimize bot ve mont verdik.

Ramazan ayında 50 aileye erzak yardımında bulunduk. 30 üniversite öğrencisine ise aylık 150’şer lira burs veriyoruz. 9 ay boyunca bu bursu veriyoruz. Amacımız daha fazla öğrenciye burs vermek ama bunu yapmak için gelire ihtiyacımız var. 2017 yılında yaptığımız faaliyetlerle ayni ve nakdi yardım olarak İnegöl’de yaklaşık 800 kişiye yardımcı olmaya çalıştık” dedi.

 İhtiyaç sahibi insanlara giyim yardımında bulunduklarını ifade eden Güriş, “Derneğimize gelen ikinci el giyim eşyalarını her çarşamba günü yardıma muhtaç insanlar gelip alıyor. Bazen sıfır eşyalar da geliyor. Bunları da yardıma muhtaç insanlara ulaştırıyoruz. Bazı eşyaları Kadın Girişimciler Şenliği’nde stant kurup satarak, derneğimize gelir elde ettik. Ayrıca gelir elde etme konusunda sıkıntılar yaşıyoruz.

Bu anlamda İnegöllü esnaflardan ve hayırseverlerden destek bekliyoruz. Daha çok yardıma muhtaç insana ulaşmak için bizlere destek olmalarını istiyoruz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X