İngiltere: Erdoğan’a katılıyoruz

İdlib’de Rusya ve Suriye ordusunun devam eden operasyonu, MGK’da tartışıldı. Oturumda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Wall Street Jurnal gazetesinde kaleme aldığı makale gündeme geldi.

İngiltere: Erdoğan’a katılıyoruz

İngiltere’nin BM temsilcisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ınluslararası  toplumu ortak herikt ekmeye çağıran ve “İdlib köprüden önce son çıkış’ uyarısıyapan makalesine atıfta bulundu ve “Erdogan’a katılıyoruz’ dedi. 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Rusya’nın talebi üzerine  Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin  ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Tahran’da yaptığı zirvenin sonuçlarını ve  İdlib’deki gelişmeleri görüşmek üzere toplandı.

Konseyde konuşan İngiltere’nin BM  Daimi Temsilcisi Karen Pierce, İngıltere’nın BM Daimi Temsilcisi Karen Pierce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Wall Street Journal gazetesinde İdlib ile ilgili kaleme aldığı makaleye atıfta bulunarak, ‘Erdoğan’a kesinlikle katılıyoruz’ diye konuştu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde konuşan Pierce, ‘Esad ve Rusya’nın İdlib’e saldırması ya da Türkiye’nin teröristleri ayırt edip onlarla mücadele etmesi arasında bir tercih yapmamız gerek. Türkiye’nin İdlib için bir planı var, muhalifler teröristlerle mücadele ederken rejim onlara saldırmayacak. Konseyin bunu konuşuyor olması gerek’ dedi.

TÜRKİYE’NİN SORUMLULUĞUNDA 

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, İdlib’teki gerilimi azaltma bölgesinin Türkiye’nin sorumluluğunda olduğunu ve bu nedenle radikal ve ılımlı muhaliflerden ayırma sorumluluğunun Türkiye’ye ait olması gerektiğini belirtti.

Rusya, Türkiye ve İran’ın İdlib konusunda uzlaşabileceğini dile getiren Lavrentyev, “Rus, İranlı ve Türk askerlerin, İdlib’te terörist örgütlere karşı operasyonun şeması ve mekanizmaları üzerinde anlaşmaya varacağını düşünüyorum” dedi. İdlib’e yönelik harekatın ertelenebileceğini kaydeden Lavrentyev, “Ama bu sorun çözüme kavuşturulmalı” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X