İngiltere’de erken seçim sesleri

İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) arasında devam eden Brexit müzakelerinde ilerleme sağlanamaması ülkede siyasi tartışmaları alevlendirdi.

İngiltere’de erken seçim sesleri

Muhalefetteki İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn ikinci bir Brexit referandumu yerine genel seçim yapılması çağrısında bulundu.

Partisinin Liverpool’daki yıllık konferansında konuşan Corbyn, ‘Bizim tercihimiz genel seçimin olması ve bundan sonra Avrupa ile geleceğimizi müzakere edebiliriz’ dedi.

Corbyn ayrıca müzakerelerde uzlaşılamayan sınır konusunda da İşçi Partisi’nin gümrük birliği alanında Brüksel ile bir anlaşma sağlayabileceğini kaydetti.

İşçi Partisi sözcüsü Rebecca Long-Bailey de İngiltere Başbakanı Theresa May’in Brexit anlaşması konusunda parlamentodan destek alamaması durumunda genel seçime gidilmesinden yana olduklarını söyledi. Long-Bailey, parti üyelerinin yıllık konferansında bu konuda ortak bir görüşe varacaklarını kaydetti.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X