‘İnsana yatırım yapın’

İnsan kaynağının verimli bir şekilde değerlendirilmesinin sürdürülebilir kalkınma için büyük önem taşıdığını vurgulayan Prof. Dr. Alkin, ”İnsan kalitesini ne kadar yükseltirseniz, ekonomide verimliliği o kadar artırırsınız” dedi.

‘İnsana yatırım yapın’

Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin, iş insanlarının makineye yaptıkları kadar insana da yatırım yapmaları gerektiğini söyledi.

Alkin, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), ‘Akademi Projesi’ kapsamında, Bursa AB Bilgi Merkezi’nin katkılarıyla düzenlenen ‘Türkiye-Avrupa Ekonomisi ve Nasıl Bir Büyüme ile Geleceğe Yürümeliyiz’ başlıklı seminerde konuşan Alkin, Türkiye ve dünya ekonomisinde yaşanan güncel gelişmelere ilişkin tespitlerini paylaştı. Orta ve uzun vadede yapılması gerekenlere dair önerilerde de bulunan Alkin, daha sonra işadamlarının kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. Türkiye’nin en önemli güçlerinden birinin insan kaynağı olduğunu vurgulayan Alkin, ”İnsan kaynağının verimli bir şekilde değerlendirilmesi sürdürülebilir bir kalkınma için büyük önem taşıyor. İnsana yatırım yapmak çok önemli. Ülkeler insanlarıyla yükseliyor. İnsan kalitesini ne kadar yükseltirseniz, ekonomide verimliliği de o kadar artırırsınız. BTSO’nun bu durumu kavrayarak attığı adımlar bence Türkiye’ye yayılacak. Bu önemli konuya öncülük eden BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve Yönetim Kurulu üyelerini tebrik ediyorum” dedi.

ÖNCELİKLER DOĞRU BELİRLENMELİ

Türkiye’deki mevcut ekonomik zorlukların aşılması noktasında iş dünyasına tavsiyelerde bulunan Alkin, finansman ve yatırımların önceliği konusunda doğru kararlar verilmesinin önemine dikkati çekti. İş insanlarının şirketlerini basiretle yönetmeleri gerektiğini ifade eden Alkin, “Çünkü bazen hezeyanlar oluyor. Özellikle finansman konusunda veya yatırımların önceliği konusunda doğru kararlar verilmiyor. Burada harcama ile yatırımı da birbirinden ayırt etmek lazım. Borç almak ayıp değil, fakat bu borcun nerede kullanıldığını çok iyi bilmek lazım. Verimliliği mutlaka sağlamak lazım. İş dünyasına tavsiyem; insana yatırım yapsınlar. İnsana yatırım yapan her müessese yücelecektir” diye konuştu.

BURSA DOĞRU YOLDA İLERLİYOR

Prof. Dr. Emre Alkin, Bursa’nın son yıllarda giderek artan ekonomik performansını da değerlendirerek, şehrin sanayi ve hizmet sektörünü çeşitlendirmeyi başardığını söyledi. Daha önceleri Bursa denildiğinde akla yalnızca tekstil sektörünün geldiğini, günümüzde ise bu durumun değiştiğini kaydeden Alkin, “Bursa artık savunma ve havacılık başta olmak üzere stratejik birçok sektörde de adından söz ettiriyor. Bu çeşitlilik riskin dağılmasını sağlarken, Bursa’nın ekonomiye katkılarını da artırıyor. Bursa doğru bir yolda. Bu şekilde yola devam etmesi gerekiyor” dedi.

TEKNOSAB İLE TEKNOLOJİ ÜSSÜ OLACAK

BTSO öncülüğünde çalışmaları devam eden TEKNOSAB projesinin önemli bir hamle olduğunu kaydeden Prof. Dr. Emre Alkin, projenin Bursa’nın sadece üretim üssü değil aynı zamanda bir teknoloji üssü olarak da anılmasının önünü açacağını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X