‘İnsanlık Köyü’nde madde bağımlıları rehabilite edilecek

Bursa Valiliği’nce uyuşturucuyla mücadele kapsamında 3 ilçede kurulması planlanan “İnsanlık Köyü”nde, madde bağımlıları doktor, din görevlileri ve sosyal uzmanlar gözetiminde rehabilite edilecek.

‘İnsanlık Köyü’nde madde bağımlıları rehabilite edilecek

İlki Orhaneli ilçesinin kırsal Nalınlar Mahallesi’nde kurulmaya başlanan köyün inşasında son aşamaya gelindi.

Bungalovlarda konaklayacak bağımlılar, el sanatları, tarım gibi birçok uğraşla ilgilenecek ve alanında uzman kişilerin destekleriyle tekrar topluma kazandırılmaya çalışılacak.

Vali İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, madde bağımlılığından, özellikle uyuşturucudan kurtulmanın çok zor bir mücadeleyi gerektirdiğini söyledi.

“İnsanlık Köyü” ile amaçlarının, bağımlılara tedavi imkanı sunmak olduğunu anlatan Küçük, şöyle konuştu:

“Doğal bir ortamda ve uzmanların gözetiminde 3-4 aylık çalışmayla beraber tedavi sürecini verimli atlatmak amacımız. Bu bağımlılıktan kurtulma mücadelesi, birkaç gün içinde ilaçlar ve haplarla gerçekleşen bir hadise değildir. Bağımlıların tedavisi, hem ilaç uygulaması hem de psikolojik olarak, konuşarak, doğayla baş başa bulundurarak, bir arada tutarak rehabilite edilmesi şeklinde gerçekleşecek. Köyümüz bu maksatla kuruldu. Şu anda kuruluş çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 1-2 ay içinde hizmete sunmayı planlıyoruz.”

Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde de benzer köyleri kuracaklarını bildiren Küçük, “Bu mücadelede örnek teşkil edecek çok güçlü merkezlerimiz olacak. Bağımlılar, doktor, din görevlileri ve sosyal uzmanlar gözetiminde rehabilite edilecek.” dedi.

Küçük, “Hedefimiz, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezindeki (AMATEM) olumsuz dönüşleri çok daha aşağıya çekmek.” ifadesini kullandı.

AMATEM’lerin çok gerekli olduğunu vurgulayan Küçük, “Çünkü ilk acil ve kriz anındaki müdahalelerde onların yerini hiçbir şey tutamaz ama uzun süreli tedavilerde burada yer bulmak çok mümkün olmuyor. Bu insanların barınacağı yerler doğal ortamlar olacak. İçinde spor tesisleri, bazısında hayvanlar olacak. Orada doğal bir şekilde beslenmelerine devam edecekler. Yani bunu bir yaşam şekli olarak onlara sunacağız.” diye konuştu.

Tarım ve hayvancılıkla uğraşacak, atölye çalışmaları gerçekleştirecek, el sanatları öğrenecek bağımlıları, tedavi sonrasında meslek sahibi yapmayı da planladıklarını belirten Küçük, bu kişilerin takibinin yapılacağını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X