İnternet kullanıcısı sayısı artıyor

Türkiye’de bu yıl itibarıyla 16-74 yaş grubundaki kişilerin internet kullanım oranı yüzde 75,3 olarak belirlendi.

İnternet kullanıcısı sayısı artıyor

Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) bu yıl gerçekleştirilen ‘Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması-2019’un sonuçları açıklandı. Buna göre, internet kullanım oranı 16-74 yaş grubundakilerde yüzde 75,3 oldu. Bu oran geçen yıl yüzde 72,9 olarak kayıtlara geçmişti. İnternet kullanım oranı 16-74 yaş grubundaki erkeklerde yüzde 81,8, kadınlarda yüzde 68,9 olarak gerçekleşti. Ülke genelinde internet erişim imkanına sahip hanelerin oranı yüzde 88,3’ü buldu. Bu oran geçen yıl yüzde 83,8 olarak kaydedilmişti. 

ALIŞVERİŞ YAYGINLAŞIYOR

İnternetten kişisel kullanım amacıyla mal veya hizmet siparişi veren ya da satın alan 16-74 yaş grubundaki bireylerin oranı geçen yılın nisan ayı ile bu yılın mart ayı arasında yüzde 34,1 oldu. Bu oran bir önceki dönem yüzde 29,3 seviyesinde kaydedilmişti. Söz konusu 12 aylık dönemde internet üzerinden alışveriş yapan bireylerin yüzde 67,2’si giyim ve spor malzemesi, yüzde 31,7’si seyahatle ilgili diğer faaliyetleri (seyahat bileti, araç kiralama ve benzeri) satın aldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X