İntihar ettiren dolandırıcılara böyle darbe vuruldu!

Polis ekipleri, Alman vatandaşları ve Almanya’da yaşayan gurbetçileri telefonla arayarak dolandıran bir şebekeye operasyon düzenledi.

İntihar ettiren dolandırıcılara böyle darbe vuruldu!

Polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedilen operasyonda, İstanbul ve İzmir’de toplam 75 kişi gözaltına alınırken, önceden belirlenen adreslere düzenlenen baskın anı, yapılan aramalar ve ele geçirilen malzemeler görüntülendi. Dolandırıldığını fark eden 2 Alman vatandaşın intihar ettiği ortaya çıktı.

İstanbul ve İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, telefon aracılığıyla dolandırıcılık yaptıkları belirlenen bir şebekeye yönelik çalışma başlattı. Yapılan teknik takibin ardından, dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen kişilere yönelik operasyon düzenledi. İstanbul’da önceden belirlenen 100’ün üzerinde adrese eşzamanlı baskın yapan polis ekipleri, aralarında örgüt liderleri E.T. ve S.T. kardeşlerin de bulunduğu 70 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonun diğer ayağı olan İzmir’de ise aralarında diğer örgüt lideri D.T.’nin de bulunduğu 5 kişi daha gözaltına aldı.

KİŞİ BAŞINA BİN İLE 10 BİN EURO

İddiaya göre, şebeke üyeleri, Alman vatandaşlarını ve Almanya’da yaşayan gurbetçileri telefonla arayarak, otomobil veya ev kazandıklarını söyleyerek kandırıyordu. Daha sonra, şüpheliler, mağdurlara noter ve vergi gibi bazı masrafların karşılığı olan para miktarını söyleyerek, verdikleri banka hesabına yatırmalarını sağlıyordu. 

Şüphelilerin, telefonla arayarak dolandırdıkları mağdurlardan kişi başına bin ile 10 bin Euro arasında para aldıkları öğrenildi.

1500 KİŞİDEN 8 MİLYON EURO 

75 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, şüphelilerin bin 500 kişiyi dolandırdıkları tespit edilirken, dolandırıcılık faaliyetlerinden 8 milyon Euro elde ettikleri belirlendi. 

Öte yandan, dolandırıldığını fark eden 2 Alman vatandaşın intihar ettiği ortaya çıktı. Gözaltına alınan zanlılar ise sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Şüphelilerin Emniyet’teki işlemleri devam ediyor.

 

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X