İpek Yolu şehirleri bayrağı Bursa`da

Çin`in Uygur Özerk bölgesi Urumçi`de gerçekleştirilen İpekyolu Belediye Başkanları Forumu`nu temsil eden İpekyolu Şehirleri Bayrağı Bursa heyetine teslim edildi.

İpek Yolu şehirleri bayrağı Bursa`da
Çin’den başlayıp Orta Asya’yı kat ederek Anadolu’ya ulaşan ve Bursa’da son bulan tarihi ipek yolunun günümüz modern dünyasında da önemli bir sosyal ve ekonomik ağ oluşturması için başlatılan İpekyolu Belediye Başkanları Forumu, Çin’in Uygur özerk bölgesi Urumçi’de gerçekleştirildi.
 
26 ülkeden 48 şehrin belediye başkanı ve valisinin katıldığı toplantıda, bir sonraki buluşmanın daha geniş bir perspektifle Bursa’da yapılmasına ilişkin karar yoğun alkışlar arasında kabul edildi. İpekyolu Belediye Başkanları Forumu’nu temsil eden İpekyolu Şehirleri Bayrağı da, düzenlenen törenle Bursa heyetine teslim edildi.
 
Büyükşehir Belediyesi’ni Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ve Başkan Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez’in temsil ettiği toplantıda, Bursa adına yapılan sunum büyük ilgi gördü. Bursa’nın hazır olduğunu vurgulayan Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, dünyanın dört bir yanından gelerek toplantıya katılan 300’ü aşkın davetliyi 2015 yılında Bursa’ya davet etti.
 
Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez ise Bursa müzeleri ve müzecilik anlayışındaki son gelişmeler üzerine 25 ülke delegesine bir sunum yaptı.
 
İpek yolu üzerindeki günümüz medeniyetlerinin uyumunu, karşılıklı etkileşimini ve özellikle de yeni ticaret kanallarının geliştirilmesini amaçlayan İpekyolu Belediye Başkanları Forumu’nun 10. toplantısı Bursa’da yapılacak. Bursa toplantısıyla birlikte İpekyolu Belediye Başkanları Forumu ve Kültür Festivali olarak düzenlenmesi planlanıyor.
 
BURSA AKTÖR KENT OLMALI
 
Konuyla ilgili değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi ipek yolunun önemli duraklarından biri olan Bursa’nın, modern ipek yolu projesinde de aktör kentlerden biri olması gerektiğini söyledi.
 
Günümüz dünyasında turizm olgusunun kültür turizmine ve özellikle de kültür yollarına yöneldiğini anlatan Başkan Altepe, “Biz yıllardır bu alanlarda proje üretiyoruz, kentimizin turizm pastasından hak ettiğini alabilmesi için çalışıyoruz. Bu çabalardan biri de ipek yolu şehirlerinin Bursa’da toplanması ve tarihi güzergah üzerinde oluşturulacak günümüz kültür ve ticaret ağlarına dahil olmaktır. Bu sayede hem modern ipek yolu politikalarının belirlenmesine önemli bir katkı sağlayacağız hem de dünyanın farklı şehrinden gelecek misafirlere Bursa’yı gezdirme imkanı bulmuş olacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X