Irak’tan Başika yanıtı

Türkiye-Irak arasındaki Başika gerilimi karşılıklı açıklamalarla tırmanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Başika’dan çekilmesini isteyen Irak Başbakanı Haydar el İbadi’ye tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Bağdat’tan 24 saat içinde üçüncü

Irak’tan Başika yanıtı

Erdoğan’ı önce ‘ateşe benzin dökmekle’ eleştiren, ardından “Topraklarımızı insanımızın kararlılığı ile kurtaracağız, görüntülü çağrılarla değil” diyen Irak Hükümeti dün de  Türkiye’nin Irak’ın egemenliğini ihlal ettiği açıklamasında bulundu.

 Irak Başbakanlık Enformasyon Dairesi dün yayınladığı bir bildide, ‘İbadi’nin Ankara ziyareti sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başika’da bir üs kurması iddiası üzerine Başika’ya girdikleri sözleri asılsızdır. Ayrıca Türk Hükümetinin önce Musul Valisi Etil Nüceyfi’nin talebi üzerine, daha sonra Kürdistan Hükümeti’nin talebi üzerine ve son olarak Uluslararası Koalisyon Gücü’nün yalanlamasına rağmen koalisyon gücünün talebi ve izni üzerine Başika’da bulunuyoruz sözlerinde çelişkiler görünmektedir. Türk Hükümeti bu çelişkili açıklamalarıyla, sonucu bilinmeyen bir krize yol açarak komşu bir ülkenin egemenliğine müdahale ediyor’ denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X