İran’dan petrol ambargosuna karşı yeni hamle

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, özel sektörün petrol ihraç etmesinin önünü açacaklarını belirtti.

İran’dan petrol ambargosuna karşı yeni hamle

Başkent Tahran’da ‘Sanayi ve Maden Günü’ nedeniyle düzenlenen bir etkinlikte konuşan Cihangiri, ABD yönetiminin İran’ın petrol satışı ve uluslararası bankacılık sisteminde para transferini durdurmayı hedeflediğini ifade etti.

Cihangiri, ABD’nin öncelikli hedefinin İran petrolünün satışını engellemek olduğunu belirterek, ‘’ABD’nin yaptığı iş bir psikolojik savaştır ve bu mümkün olan bir şey değil. Uluslararası dengeleri bilen birisi bunun olamayacağını biliyor” dedi.

ÇALIŞMALARI BAŞLATTIK

Yeni dönemde özel sektöre önemli görevler düştüğüne işaret eden Cihangiri, ”Özel sektör, şu an borsadan günde 60 bin varil petrol satın alabiliyor. Şeffaf bir şekilde petrol satın alıp ihraç edebilmeleri için çalışmaları başlattık” diye konuştu.

ABD’nin yaptırımlarıyla İran’ın petrol piyasasında boşaltacağı yeri Rusya ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin doldurmasına ilişkin Cihangiri, ”Bu boşluğu dolduracak ülkeler, İran halkına ihanet etmiş olacaktır. İran halkı bu ihaneti hiç bir zaman unutmayacaktır” ifadelerini kullandı. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X