Irkçılar sokağa döküldü

Almanya’nın Chemnitz kentinde düzenlenen festival sırasında farklı uyruklardan gruplar arasında çıkan tartışma sonrası bir Alman’ın öldürülmesinin ardından binlerce ırkçı sokağa döküldü.

Irkçılar sokağa döküldü

Kentteki Karl Marx anıtı etrafından toplanan aşırı sağcı göstericiler arasında Hitler selamı verenler olduğu da dikkatlerden kaçmadı. Havai fişek ve kimi yaralayıcı maddelerin de kullanıldığı gösterilerde, eylemlerin barışçıl bir şekilde sürdürülmesi çağrısı yapıldı.

Aşırı sağcı grupların eyleminden yaklaşık bir saat önce sol grupların gösteri düzenlendiği bildirildi. Sol grupların gösterisine yaklaşık bin kişi katıldığı belirtildi. Sol Parti Chemnitz Teşkilatı Başkanı Tim Detzner, “Yabancı gibi gözüken insanların kovalandığı sahneler, bizde kaygı yaratıyor. Chemnitz’in başka bir yüzü olduğunu, dünyaya açık ve yabancı düşmanlığına karşı olduğunu göstermek istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X