İşe kepçe ve askeri araçlarla gidiyorlar

Edirne`de, Karaağaç Mahallesi`nde yaşayan vatandaşlar, nehir taşkınları nedeniyle iş makinelerinin kepçeleri ve askeri araçlarla taşınıyor.

İşe kepçe ve askeri araçlarla gidiyorlar
Edirne’de, Karaağaç Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, nehir taşkınları nedeniyle iş makinelerinin kepçeleri ve askeri araçlarla taşınıyor.
 
Tunca ve Meriç nehirlerin taşması sonucu Karaağaç’a ulaşımın sağlandığı tarihi köprüler, üzerlerinde su birikmesi nedeniyle dün geceden itibaren trafiğe kapatıldı. Karaağaç’ta yaşayan ve iş yerlerine gidecek vatandaşların taşınması, iş makineleri ve askeri kamyonlarla sağlanıyor.
 
Karaağaç’tan, iş makinelerinin kazma işlemi için kullanılan mekanizmasına bindirilen mahalle sakinleri, su birikintilerini geçtikten sonra Tunca Köprüsü başında indiriliyor ve buradan yollarına devam ediyor.
 
Zorlu yolculuk yaşayan vatandaşlar, taşkın olayına bir an evvel çözüm bulunmasını istedi.
 
Meriç Nehri’nin debisi gitgide artıyor
 
Meriç Nehri’nin debisi, dün akşam yapılan ölçümlere göre saniyede 50 metreküp arttı ve bin 457 metreküp seviyesine ulaştı. Bu nedenle nehir suları, Karaağaç Mahallesi’ni ikiye bölen Lozan Caddesi’nin Kent Ormanı mevkisinde yoldan akmaya başladı. Söz konusu bölgedeki pek çok işletme ve tarım arazisi, su altında bulunuyor.
 
Nehrin debisinin pik durumunda olduğu ve bundan sonra düşüş beklendiğini öğrenildi.
 
Tunca ve Meriç köprülerinin kapalı olması nedeniyle Pazarkule Sınır Kapısı’nda işlem yapılamıyor. Yunanistan’a giriş ve çıkışlar, İpsala Sınır Kapısı’ndan sağlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X