IŞİD ile mücadele yıllarca sürebilir

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un sözcüsü BBC’ye yaptığı açıklamada, IŞİD ile mücadelenin yıllar sürebileceğini söyledi.

IŞİD ile mücadele yıllarca sürebilir
Pentagon’un bu yorumları Suriyeli Kürtlerin Türkiye sınırına yakın yaşadığı Kobani yakınlarına yaptığı yeni saldırıların ardından geldi.
 
Son birkaç gündür IŞİD militanları tarafından ele geçirilen Kobani’den Türkiye’ye kaçan Suriyeli Kürtlerin sayısı 130 bine ulaştı.
 
ABD Irak’ta da IŞİD hedeflerine 200’e yakın hava saldırısı düzenlemişti. Ancak Pazartesi başlayan saldırı ile operasyonlar ilk kez Suriye topraklarına da taşındı
 
Rakka’dan toplu göç
 
Washington’da konuşan ABD sözcüsü John Kirby, Suriye’de IŞİD hedeflerine yapılan hava saldırılarının IŞİD’in kapasitesini azalttığını belirterek ‘Sanırım amaçladığımız yeri başarıyla vurduk’ diye konuştu.
 
Kirby “IŞİD günler ya da haftalar içinde bitirilemeyecek ciddi bir tehdit oluşturuyor. Çok ciddi bir operasyon gerektiriyor. Bu yıllar sürebilir” diye konuştu.
 
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de, IŞİD’e karşı kurulan uluslararası koalisyona katılan ülke sayısının 50’yi aştığını kaydetti.
 
İslamı çarpıtıyor
 
ABD Başkanı Obama IŞİD’e yönelik hava saldırılarına katılan Arap ülkelerini överek bu mücadelenin sadece Amerika’nın olmadığını söyledi.
 
Obama, ‘Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Bahreyn ve Katar, Suriye’deki hava saldırılarında yer aldılar ve mücadeleyi desteklediler’ dedi.
 
İngiltere Başbakanı David Cameron da pazartesi günü yaptığı açıklamada, uluslarararası koalisyonun ‘IŞİD’i yok etmesi gerektiğini belirterek ‘bu vazgeçilecek bir kavga değil’ diye konuşmuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X