Islah edilen mera hayvancılığa açıldı

Tarımın yanı sıra hayvancılığın da yoğun olarak yapıldığı Yenişehir’de ıslah edilen Karaköy merası, hayvan yetiştiricilerinin kullanımına açıldı. Meraların ıslah edilerek hayvan otlatmaya sunulmasının önemi vurgulandı.

Islah edilen mera hayvancılığa açıldı

GÜRHAN ADANA

Hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Yenişehir’de ıslah edilen Karaköy merası, hayvan yetiştiricilerinin kullanımına açıldı. Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nün Karaköy Mahallesi’ndeki merada başlattığı ıslah çalışmalarından olumlu sonuçlar alındı.

Bu bölgelerdeki hayvancılığın kaba yem ihtiyacını karşılamak amacıyla baklagil ve buğdaygillerden olan aküçgül, çayır salkım otu, kamışsı yumak ve çok yıllık çim adlı yem bitkilerinin ekildiği toplam 100 dekarlık alanda hayvan otlatılmaya başlandı. 

700 DÖNÜM DAHA…

7 ayrı bölgede daha toplam 700 dönüme yakın mera alanının ıslah edileceğini kaydeden Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, buralardaki çalışmaların önümüzdeki sonbaharda başlayacağını söyledi.

Meraların ıslah edilerek hayvan otlatmaya açılmasıyla, ilçemizdeki hayvancılık maliyetleri de ciddi oranda azalacaktır’ diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız da, ‘Islah çalışmaları sürecek. Hayvancılığın yüzde 60-70’i maliyetini yem oluşturuyor. En sağlıklı hayvan yetiştirmek için mera hayvancılığı yapılmalıdır. Hayvanlar daha sağlıklı olur. Yenişehir’deki meralar çok güzel bir gelişim gösterdi’ şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X