İsmi Bursa’da yaşamalı

Kırdığı rekorlar, elde ettiği olimpiyat ve dünya şampiyonluklarıyla halterin efsane ismi olan Naim Süleymanoğlu geçtiğimiz 18 Kasım’da 50 yaşında hayata veda etmişti.

İsmi Bursa’da yaşamalı

Bulgaristan doğumlu Süleymanoğlu için bugünkü Olay Gazetesi’nde bir çağrı yer alıyor. Spor Yazarı Cevdet Altınel gazetedeki yazısında, Naim Süleymanoğlu isminin yaşatılması için Bursa’ya düşen görevin ne olduğunu vurguluyor.

Bursa’nın boynunun borcu

Naim Süleymanoğlu dünya spor tarihinde büyük izler bırakarak ebediyete intikal etti. Allah gani gani rahmet eylesin. Vefatından bu yana bekliyorum. Ama beklediğim haber henüz gelmedi.

O zaman bir hatırlatma yapalım.

23 Ocak 1967’de Bulgaristan’da dünyaya geldi ve 1977 yılında haltere başladı. 16 yaşındayken rekora imza atarak tekrardan altın madalya sahibi oldu ve halter tarihinde en genç dünya rekortmeni ünvanını aldı. 1983-1986 arasında gençlerde 13, büyüklerde 50 olmak üzere tam altmış üç rekor kırarken, yine bu dönemde Dünya ve Avrupa şampiyonalarında 52, 56, 60 kilolarda şampiyonluklar yaşadı.

1986’da Sydney’de düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası’nda Türkiye büyükelçiliğine sığınarak Türkiye’ye iltica etti.Toplam 46 kere dünya rekoru kıran Naim Süleymanoğlu, kazandığı başarılarla Halter dünyasının efsaneleri arasına adını yazdırdı.

Buyrun bir “cep herkülünün” başarılarını bir kez daha hatırlayalım.

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X