İspanya’da Bursa Rüzgarı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), üyelerini dünyanın prestijli fuarlarıyla buluşturmaya devam ediyor.

İspanya’da Bursa Rüzgarı

Bursa iş dünyası temsilcileri, BTSO’nun Küresel Fuar Acentesi ve UR-GE projeleri kapsamında uluslararası alanda en büyük tekstil ve konfeksiyon makineleri fuarı olarak kabul edilen ITMA – Barcelona’ya 160 kişilik heyetle katıldı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Oda olarak son 6 yılda düzenledikleri yurt dışı fuar organizasyonları kapsamında en büyük ticari heyetlerden birini İspanya’ya gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye’nin milli kalkınma hedeflerine ulaşabilmesi noktasında tekstil sektörünün üstlendiği stratejik rolün gerek ihracat gerek istihdam ve yatırım iştahıyla herkese moral verdiğini anlatan Burkay, ”Katıldığımız ITMA 2019 Fuarı da yeni yatırım hedefleyen ve üretim kapasitelerini artırarak global arenadaki konumlarını daha da güçlendirmek isteyen Bursalı firmalarımız için önemli bir fırsat oldu” dedi.

İKİ REKTÖR DE HEYETTE

Yapılan iş görüşmeleri ve ön anlaşmaların sektör temsilcilerinin yeni yatırım ve üretim hedefinden vazgeçmeyeceğini göstermesi açısından çok anlamlı olduğunu kaydeden Burkay, “Diğer taraftan üniversite – özel sektör işbirliğini kentimizde daha da güçlendirmek adına iki üniversite rektörümüzün de üyelerimizle birlikte bu fuarda bulunmaları nitelikli üretim ve ihracat hedeflerimiz adına ayrı bir değer taşımaktadır.

Fuar organizasyonumuzun Bursamız ve iş dünyamız için hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. BTSO tarafından İspanya’nın Barcelona kentine düzenlenen iş gezisi programına Küresel Fuar Acentesi kapsamında KOSGEB de destek sunuyor. Tekstil UR-GE projesi ise Ticaret Bakanlığı destekleriyle gerçekleştiriliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X