Isparta`da katliam gibi kaza!

Isparta`nın Yalvaç ilçesinde elma toplamaya giden işçileri taşıyan midibüsün şarampole devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 16 kişi öldü, 29 kişi yaralandı

Isparta`da katliam gibi kaza!

Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, ilçenin Balkonak mevkisinde Akşehir’den Gelendost’a elma toplamaya giden işçileri taşıyan midibüsün ilk belirlemelere göre freninin boşalması sonucu yol kenarında istinat duvarına çarpıp yan yattığını belirtti.

 

Altıntaş, kazanın 07.00 sıralarında meydana geldiğini, ihbar alınır alınmaz sağlık ekiplerinin ve güvenlik güçlerinin olay yerine intikal ettiğini söyledi.

 

Olay yerinde ilk aşamada 14 kişinin öldüğünü, 31 kişinin ise yaralandığını ifade eden Altıntaş, iki kişinin daha tedavi gördüğü hastaneden yaşamını yitirmesi ile ölü sayısının 16’ya yükseldiğini, yaralı sayısının ise 29 olduğunu kaydetti.

 

Altıntaş, kazadan üzüntü duyduklarını dile getirerek, “Cumhuriyet Başsavcılığımızın incelemeleri devam ediyor. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

 

Kaza sonrası, olay yerine gelen ve sinir krizi geçiren işçi yakınlarına, güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri müdahale etti.

 

Akşehir-Yalvaç yolu kaza sonrası yaklaşık 2 saat ulaşıma kapatıldı. Ulaşım, kaza yapan aracın yoldan kaldırılmasının ardından normale döndü.

 

Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Yalvaç Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya’dan ziyaret

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da Yalvaç Devlet Hastanesi’ne gelerek, yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

 

Kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Akkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, 22 kişilik otobüse, 45 kişi bindirildiğini söyledi.

 

Türkiye’de yeterli denetim yapılmadığını öne süren Akkaya, “Denetim yok, insan değeri yok. 22 kişilik otobüse, 45 kişiyi sığdırmışlar, balık istifi gibi yapmışlar. 1999 model bakımsız bir midibüs ile insanları elma toplamaya götürmüşler. Ölenlerin 14’ü kadın emekçi, ikisi de erkek. Türkiye bu dramı ne kadar kaldıracak, denetim yok, bir şey yok” diye konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X