İsrail askerleri Batı Şeria’daki gösterilerde gerçek mermi kullandı

İsrail askerlerinin, ABD’nin Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıma kararına karşı işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilere müdahale etmesi sonucu 5’i gerçek mermiyle 16 Filistinli yaralandı.

İsrail askerleri Batı Şeria’daki gösterilerde gerçek mermi kullandı

İşgal altındaki Batı Şeria’da Ramallah başta olmak üzere birçok kent ve beldede cuma namazının ardından ABD’nin söz konusu kararının protesto edildiği gösteriler düzenlendi. Göstericiler, Filistin bayraklarının yanı sıra, “Kudüs sonsuza kadar Filistin’in başkentidir” yazan dövizler taşıdı.

İsrail askerleri, Beytullahim, Ramallah kentlerinin girişlerinde, El-Halil kenti güneyindeki Arrub Filistinli mülteci kampında, Kudüs ile Ramallah arasındaki Kalendiya kontrol noktasında, Ramallah’ın batısındaki Belin, Nalin ve Nebi Salih, Nablus yakınlarındaki Kefr Kadum ve Doğu Kudüs’ün kuzeyindeki Katanna beldelerindeki gösterilere göz yaşartıcı gazın yanı sıra plastik ve gerçek mermilerle müdahale etti. Filistinli gençler ise askerlere taş, molotof kokteyl ve lastik yakarak karşılık verdi.

Filistin Kızılayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerde 5’i gerçek, 11’i plastik mermiyle olmak üzere 16 Filistinlinin yaralandığı, 37 kişinin göz yaşartıcı gazdan etkilendiği belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Ramallah’taki olaylarda bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla ateş açtığı bir Filistinliyi yaraladığı aktarıldı.

Öte yandan, İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada ise Ramallah’taki bıçaklı saldırı girişiminde bir sınır muhafızı polisinin hafif yaralandığı kaydedildi.

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık’ta Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıdığını ve ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Trump’ın Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanımasından bu yana, başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere, Batı Şeria’nın çeşitli yerlerinde ve Gazze sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere İsrail güvenlik güçlerinin müdahalelerinde yüzlerce Filistinli yaralandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X