İsrail İran’a Şam’da saldırdı

Suriye’deki iç savaşın başından beri çok sayıda hava saldırısı düzenleyen İsrail, cumartesi gecesi Şam yakınlarındaki İran hedeflerine saldırı düzenlendiğini açıkladı. 

İsrail İran’a Şam’da saldırdı

İran Devrim Muhafızları İsrail’in açıklamasını yalanlarken, dün sabah sabah Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Hizbullah mahallesine İsrail’e ait iki insansız hava aracının düştüğü haberi geldi.

İRAN SALDIRI PLANLIYORDU

Gerilimin ilk perdesi, İsrail’in önceki gece Suriye’nin başkenti Şam’ın yakınlarındaki İran güçlerini vurduğuna dair duyurusuyla açıldı. İsrail ordusu, ‘İsrail’deki hedeflere katil insansız hava araçları göndermeyi planlayan İran güçlerini vurduklarını’ savundu. Açıklamada, “Saldırı, son birkaç gündür Suriye’den İsrail’deki bazı noktalara saldırı planlarını ilerletmeyi planlayan İran Kudüs Güçleri’ni ve Şii milisleri hedef aldı” denildi. 

Suriye devlet haber ajansı SANA, hava savunma sistemlerinin bu hedeflerin büyük çoğunluğunun ülkenin güneyinde düşürüldüğü bilgisini geçti.

İSRAİL’E AİT İKİ İHA DÜŞTÜ

İsrail’in Suriye’ye karşı saldırılarında hava sahasını kullandığı Lübnan da bu gerilimden etkilenmiş görünüyor. Lübnan ordusundan yapılan açıklamaya göre, İran ile Suriye yönetiminin müttefiki olan Hizbullah’ın Beyrut’un güneyinde kontrol ettiği Dahiye mahallesinde, yerel saatle 02.30’da İsrail’e ait iki İsrail insansız hava aracı düştü.Bunlardan birinin Hizbullah’ın medya merkezinin yakınlarında yere düşmek üzereyken patladığı ve çevreye hasar verdiği belirtildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X