İsrail Şam’a saldırdı

İsrail jetleri cuma akşamı Suriye’ye hava saldırısı düzenledi. Hava savunma sistemleri saldırıya karşılık vererek çok sayıda füzeyi havada imha etti.

İsrail Şam’a saldırdı

Ancak uçaklardan atılan füzelerden birinin, Şam Uluslararası Havalimanı’ndaki bir depoyu vurduğu bildirildi.

İsrail jetlerinin Şam’a yönelik hava saldırısı Suriye savunma sistemleri tarafınıdan püskürtüldüğü bildirildi.
Cuma akşamı düzenlenen saldırıda ateşlenen füzelerin çoğunun düşürüldüğü bildirildi. İsrail askeri uçakları başkent Şam’ın çevresini hedef alırken, saldırıda Şam Uluslararası Havalimanı’ndaki depolardan birinde hasar meydana geldi.

Suriye Ulaştırma Bakanlığı havalimanı trafiğinin saldırılardan etkilenmediğini açıkladı. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise, İsrail saldırısının İranlı askeri güçlerin ve Hizbullah’ın konuşlandığı iki bölgeyi vurduğunu iddia etti. Gözlemevi depolardan bazılarının imha edildiğini bildirdi.

İSRAİL’DEN AÇIKLAMA YOK

Suriye sınırı yakınlarında yaşayan Lübnanlı görgü tanıkları, Şam’dan gelen patlama sesleri öncesi Lübnan hava sahasından geçen İsrail savaş uçaklarının sesini duyduklarını belirtti.Olaya ilişkin İsrail’den resmi bir açıklama yapılmadı.

İsrail daha önce Suriye’de birçok kez İran ordusuna ait unsurları ve Hizbullah’a yönelik silah sevkiyatını hedef almıştı. Son olarak 25 Aralık’ta benzer bir saldırıda Şam yakınlarına atılan füzeler üç Suriyeli askerin yaralanmasına neden olmuştu. Suriye hükümeti, saldırıdan İsrail hava kuvvetlerini sorumlu tutmuştu.

Geçen Eylül ayında İsrail füzelerinin engellenmesi amacıyla devreye giren Suriye hava savunma sistemi yanlışlıkla bir Rus askeri uçağını düşürmüştü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X