İsrail’de ‘bağımsız Kürdistan’ önergesi

Gazze katliamı sonrası Türkiye ile İsrail arasındaki diplomatik ilişkilerin seviyesi düşürülürken, Tel Aviv’de Ankara’nın tepkisini çekecek bir girişim geldi.

İsrail’de ‘bağımsız Kürdistan’ önergesi

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun partisi Likud’dan milletvekili Yoav Kisch, Kürtlerin bağımsızlığının desteklenmesi için bir önerge verdi.

Kisch’in önergesinde, “İran’ın bölgede güçlenmesi, Türkiye’nin aşırılıkçılığı ve Suriye’nin dağılması karşısında, İsrail Kürtlerin bağımsız bir devlet kurma girişimine liderlik etmeli ve desteklemeli” başlığı kullanıldı.

Önergede, “Kürtler, ulusal arzuları bulunan, nüfusu 30 milyonun üzerinde olan etnik bir grup. Irak’ın Kürt bölgesinde 8-10 milyon Kürt yaşadığı tahmin ediliyor; diğer Kürtlerin büyük çoğunluğu komşu ülkelerde -Suriye, Türkiye ve İran’da” deniliyor.

Önergede Türkiye’nin ‘Batı’dan uzaklaştığını, İsrail’e karşı çağrılar yaptığını, terörü desteklediğini ve kendi topraklarındaki Kürtleri bastırmaya devam ettiğini’ belirten Kirsch, “Bu nedenle bağımsız Kürdistan’ı tanımak İsrail’in çıkarına olabilir” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X