İsrail’i boykot suç sayılabilecek

ABD Başkanı Donald Trump, Yahudiliği sadece din değil aynı zamanda etnik grup olarak tanımlayan başkanlık kararnamesini imzaladı.

İsrail’i boykot suç sayılabilecek

Amerikan kamuoyunda tartışmalara neden olan kararnamenin sonucu olarak Yahudilere karşı ayrımcılık “temel insan haklarının ihlali” şeklinde nitelendirilecek. Bu da özellikle etnik ayrımcılığa karşı yürürlükte olan yasaların antisemitizm suçlamalarına da uygulanabileceği anlamına geliyor. Başkanlık kararnamesi ABD’de bazı üniversitelerde başlatılan İsrail hükümetine karşı boykot hareketi sonrasında geldi. Hareketin bu üniversitelerde bulunan Yahudi öğrencilerin dışlanmasına neden olduğu ileri sürülüyordu. ABD’deki yasalar, etnik grup veya milliyet ayrımcılığı yapan okul ve üniversitelere devlet yardımının kesilmesine izin verirken din ayrımcılığı durumunda bu imkanı sunmuyor. Yahudiliğin bir etnik grup olarak nitelendirilmesi, özellikle boykotun yürütüldüğü üniversitelere yardımın kesilmesini mümkün kılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X