‘İsrail’le savaş riski çok yüksek’

Münih Güvenlik Konferansı’nın son gününde konuşan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, İsrail’e yönelik çok sert ifadeler kullandı. 

‘İsrail’le savaş riski çok yüksek’

Cevad Zarif yaptığı konuşmada, ‘ İsrail’le savaş riski çok yüksek’ ifadelerini kullandı. İran dışişleri bakanı İsrail’i savaş için bahane aramakla suçladı ve ABD ile   birlikte bölgedeki çatışma ihtimalini artırdığı konusunda uyardı.  Zarif, ‘Elbette, bazı insanlar savaş arıyor … İsrail’ dedi.

İsrail’in Suriye’deki bazı tesisilere yönelik düzenlediği hava saldırılarıyla  uluslararası hukuku ihlal ettiğini ifade eden Zarif, Avrupa ülkelerini de İsrail’i ve ABD’yi bölgedeki davranışlarından dolayı kınamadıklyarı için  eleştirdi. Zarif, İsrail’i Suriye ve Lübnan’ın egemenliğini ihlal etmekle suçladı.

Polonya’nın başkenti Varşova’da Mısır, Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinin katılımı ve ABD’nin koordinasyonuyla Suriye konulu zirve düzenlenmişti. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun da katıldığı zirvede Suriye’den çok İran karşıtı mesajlar öne çıkmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X