İstanbul Havalimanı tam kapasiteye geçiyor

Tüm fazları tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak olan İstanbul Havalimanı, tam kapasiteye 7 Nisan 2019’da geçecek. 

İstanbul Havalimanı tam kapasiteye geçiyor

Şu anda Türk Hava Yolları’nın (THY) toplamda 23 iç ve dış hat tarifeli seferlerine ev sahipliği yapan havalimanına tam taşınma gerçekleştiğinde 300’den fazla destinasyona uçuş icra edilecek. Tarifeli seferlerin hizmete girmesiyle Arnavutköy ilçesi sınırlarında bulunan havalimanına ulaşım da büyük önem kazanacak.

Söz konusu havalimanına, İETT ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) şirketi İstanbul Otobüs AŞ’nin yeni markası ‘Havaist’ hatlarıyla ulaşım sağlanıyor. Havaist, 7 Nisan’da tam kapasite ile çalışılacağını dikkate alarak hat sayısını 18’e, bu hatlarda çalışacak otobüs sayısını ise 150’ye çıkaracak.

 Bütün ödemelerin ‘İstanbulkart’ üzerinde yapılabildiği ve internete bağlanma imkanı da sunan Havaist otobüsleri ile Taksim’den ortalama 100, Yenikapı’dan 90, 15 Temmuz Demokrasi (Esenler) Otogarı’ndan 90, TÜYAP’tan 110, Kozyatağı’ndan 110 dakikada ulaşım sağlanabiliyor. Ayrıca İETT’nin otobüsleri ile Mecidiyeköy, Atatürk Havalimanı ve Halkalı’dan İstanbul Havalimanı’na ulaşmak mümkün.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X