İstanbul Havalimanı’nın kirası belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, yeni açılan İstanbul Havaalanı’nın 10 milyar dolarlık bir proje olduğunu belirtti.

İstanbul Havalimanı’nın kirası belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, yeni açılan İstanbul Havaalanı’nın 10 milyar dolarlık bir proje olduğunu belirterek, ”Devletin cebinden bir kuruş çıkmadı ve bu yıldan sonra bu işi yapan konsorsiyum devlete her yıl 822 milyon Euro arazi kullanım kirası ödeyecek” ifadelerini kullandı.

Turhan, Trabzon’da yaptığı konuşmada, Türkiye’de Cumhuriyet tarihinin son 17 yılı ile öncesi karşılaştırıldığında çok farklılıklar olduğunun görüleceğini vurguladı. Seçim arefesine girdiği dönemde ana muhalefet liderinin, ‘Bugüne kadar 17 yılda bu ülkede hiçbir şey yapılmadı’ dediğini anlatan Turhan, ”Bu ülkede yapılanlar eğer görülmüyorsa, yollarımız, hastanelerimiz, okularımız, barajlarımız, hızlı trenlerimiz, köprülerimiz… Ülkemizin iftihar projelerinden İstanbul Büyük Havaalanı açıldı, 10 milyar dolarlık proje.

Devletin cebinden bir kuruş çıkmadı ve bu yıldan sonra bu işi yapan konsorsiyum, devlete her yıl 822 milyon Euro arazi kullanım kirası ödeyecek. Sadece benim başında bulunduğum bakanlık bu ülkede 537 milyar lira yatırım yaptı. Bu yatırımın 140 milyar lirası kamu bütçesi kullanılmadan, yap-işlet-devretle gerçekleşti” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X