İstanbul Metrosu’nda ışık göründü

İstanbul Havalimanı metro inşaatı sürüyor. Dün Hasdal-İstanbul Havalimanı kesimi tünel delme işlemlerinin tamamlanması dolayısıyla bir tören düzenlendi.

İstanbul Metrosu’nda ışık göründü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, burada yaptığı konuşmada, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı hattının Türkiye’nin ilk ‘hızlı metro’ sistemi olacak şekilde projelendirildiğini belirterek, ‘Türkiye’de ilk defa bir metro projesinde 10 adet TBM kazı makinasını aynı anda kullanıyoruz. Projenin bugüne kadar kazılan kısmında hız açısından dünya rekoru kırıldı. Şu ana kadar 4 milyon 576 bin metreküp kazı yapıldı’ dedi. Toplamda 37,5 kilometre uzunluğa sahip olan ve 9 istasyondan oluşan proje sayesinde havalimanına ulaşımın yarım saate düşeceğini dile getiren Turhan, ”Türkiye’de ilk kez bu metro sistemi, 120 kilometre/saat hız yapacak. Kısacası tamamlandığında bu proje Türkiye’nin ilk ‘hızlı metro’ sistemi olacak’ diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X