İşte Bursa’da dışarıda iftar yapmanın maliyeti

Ramazanda ailesi yada arkadaşlarıyla dışarıda iftar yapmak isteyenler için olay.com.tr olarak Bursa’daki iftar mekanlarını ve menü fiyatlarını derledik.

İşte Bursa’da dışarıda iftar yapmanın maliyeti

SERCAN YAVUZ / OLAY

On bir ayın sultanı ramazanda, dışarıda iftar yapmanın maliyeti menünün içeriği ve mekana göre değişiklik gösteriyor.

Bursa’da, otelden restoranına, kafeden fast-food’una kadar hizmet sektöründe faaliyet gösteren birçok işletmede iftar menüleri, kişi başı 12 lira ile 100 lira arasında değişiklik gösterirken, ailenizle veya arkadaşlarınızla güzel bir iftar yapmak isterseniz bu fiyat 400 liraya kadar çıkabilir.

İşte Bursa’nın farklı noktalarında iftar yapmanın maliyeti…

OTELLERDE İFTAR

İş arkadaşlarınızla veya ailenizle birlikte keyifli bir iftar yapmak istiyorsunuz… Ya da Bursa dışından misafirleriniz geldi. Onlarla birlikte lüks bir otelde keyifli bir iftar yapmak istediniz. Öncelikle şunu belirtelim. İftar için zengin menüler sunan Bursa’daki otellerde iftar yapmak biraz maliyetli. Fiyatlar otelden otele değişse de, bir kişilik bir iftar menüsü için en az 75 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. Ailenizle birlikte bir iftar yapacaksanız eğer, 4 kişilik bir aile için en az 300 liraya mal oluyor.

KAYHAN’DA İFTAR

Bursa’da pideli köfte, Bursa Kebabı ve döner denince akla ilk olarak Kayhan Çarşısı geliyor. Köfte ve kebap kokularının yükseldiği tarihi çarşıda bulunan işletmeler, ramazan ayında çeşitli iftar menüleri sunuyor. Siz de eğer, Türkiye’nin ve Bursa’nın önemli çarşılarından biri olan Kayhan Çarşısı’nda iftarınızı yapmak isterseniz, fiyatı 25-35 lira arasında değişen ve içinde iftar tabağı, çorba, tatlı ve içeceğin de bulunduğu menülerden yararlanabilirsiniz.

TARİHİ CUMALIKIZIK’TA İFTAR

Uludağ’ın eteklerinde dar sokakları, orijinal dokusunu yitirmemiş otantik evleri ve köy havasını koruyan atmosferiyle tarihi Osmanlı köyü Cumalıkızık’ta iftar yapmanın bedeli kişi başına 25 lira ile 60 lira arasında değişiklik gösteriyor. Eğer ailenizle birlikte iftar yapmak istiyorsanız ise 4 kişilik bir aile için 100 ile 240 lira arasında fiyat değişebiliyor.

cumalikizik1.jpg
 

MİSİ’DE İFTAR

Eğer iftarınızı 2 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Nilüfer’e bağlı Misi Köyü’nde yapmak isterseniz bunun için ise kişi başı 25 lira ile 80 lira arasında bir ödeme yapıyorsunuz. Ancak aileniz ile güzel bir iftar yapmak isterseniz bunun bedeli 300 lirayı aşabiliyor. Yani, 4 kişilik bir aile baz alırsak; 100 lira ile 320 lira arasında bir bedeli gözden çıkarmanız gerekiyor.

BELEDİYE TESİSLERİNDE İFTAR

Belediyelere ait sosyal tesislerde de iftar menüleri bulunuyor. Buralarda iftarınızı yapmak isterseniz fiyatlar 28-50 lira arasında farklılık gösteriyor.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı sosyal tesislerde sizler için farklı menü seçenekleri bulunuyor. BURFAŞ’tan alınan bilgiye göre, kırmızı et menüleri 45 lira, beyaz et menüleri ise 40 lira. Ayrıca bir de çocuk menüsü bulunuyor. Onun ücreti ise 25 lira. Sahuru da dışarda yapmayı düşünenler için de 16 liralık ve 35 liralık olmak üzere 2 menü mevcut.

burfas-ramazan-2018.jpg
Büyütmek için fotoğrafın üzerine tıklayın

BURSA MANZARASI EŞLİĞİNDE İFTAR MEKANLARI

Eğer, yeşillik içinde, güzel bir Bursa manzarasına karşı otantik bir mekanda iftar yapmak isterseniz Osmangazi Belediyesi Kültür İşletmeleri’ne (OKİ) ait Dobruca Değirmenpark Sosyal Tesisleri tam size göre. Burada sizlere 2 adet menü sunuluyor. Yemek menü 50 lira, pide menü 35 lira.

dobruca_degirmenpark_tesisi_2018.jpg
Büyütmek için fotoğrafın üzerine tıklayın

Bursa’nın en güzel bahçesinde eşsiz  Bursa manzarasına karşı iftar yapmak isteyenler ise OKİ’ye ait bir başka mekan olan Sümbüllü Bahçe Konağı’nda bu fırsatı bulabilirler. Huzur dolu iftar sofralarında bir araya gelebileceğiniz bu sıcak ortamda iftar menüleri ise günlük olarak değişiyor. Burada iftar yapmanın bedeli kişi başı 50 lira. Ayrıca sahur menüsünün yanı sıra, çocuklarınıza özel 25 liralık bir menü de mevcut.  Yani burayı tercih eden 4 kişilik bir aile 150-200 lira karşılığında Bursa manzaralı unutulmaz bir iftar yapma fırsatı buluyor.

sumbullu_bahce_konagi_2018.jpg
Büyütmek için fotoğrafın üzerine tıklayın

Osmangazi Belediyesi Kültür İşletmeleri’ne (OKİ) ait bir başka mekan ise klasik, fakat bir o kadar enfes iftar menüleri sunan Gökdere Medresesi Kültür ve Sanat Merkezi… Burada, Türk mutfağının en güzel lezzetlerinden oluşan 4 adet menü sunuluyor. Birinci menü 28 TL, ikinci menü 30 TL, üçüncü menü 33 TL, dördüncü menü ise 43 TL.

gokdere_kultur_merkezi_genel_2018-02.jpg
Büyütmek için fotoğrafın üzerine tıklayın

Daha keyifli ve manevi bir havada iftar yapmak istiyorsanız eğer Tarihi Merinos Tren İstasyonu bunun için güzel mekanlardan biri. Burası da OKİ’ye ait olan başka bir mekan. Burada iftar yapmak için ise kişi başı 35 lira gibi bir ücreti gözden çıkarmanız gerekiyor.

merinos_trenistasyonu_2018.jpg
Büyütmek için fotoğrafın üzerine tıklayın

AVM’LERDE İFTAR

Alışveriş için dışarı çıktınız ve iftar yapmak için hiçbir programınız yok. O zaman size bir önerimiz var… Geçtiğimiz günlerde, Türkiye genelindeki bazı AVM’ler, iftarın geç saatlerde olması nedeniyle kapanış saatlerinde değişikliğe gitti. Bu nedenle AVM’lerde de iftar yapma imkanı oluştu. Öyleyse AVM’lerde bulunan fast-food işletmeleri ve restoranları tercih edebilirsiniz. Buralarda da ramazan ayına özel olarak iftar menüleri bulunuyor, ücretleri ise 12 lira ile 35 lira arasında değişiyor.

Bunların dışında; Bursa’da hizmet sektöründe faaliyet gösteren pek çok işletmenin çeşitli iftar menüleri bulunuyor. Fiyatlar hepsinde de birbirine yakın. Siz de bu menülerden birini seçip kişi başı en az 25-30 lira harcama yaparak dışarıda iftarınızı yapabilirsiniz.

Sözün özü, tek başınıza dışarıda bir iftar yapmak aslında çok da maliyetli değil. Ancak ailenizle veya arkadaşlarınızla bunu yapmak isterseniz  ödeyeceğiniz tutar da doğal olarak artıyor.

Ama Bursa’da dışarıda iftar yapmak İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlere göre çok daha uygun maliyette. Tabi ki evde iftar yapmak dışarıda yapılan iftara göre çok daha hesaplı. Ancak yine de tercih siz değerli Bursalıların…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X