İşte Bursa’nın gerçek meydanı

Osmangazi Belediyesi, 47 bin metrekarelik alanda uygulanacak Kent Meydanı Projesi’ne son şeklini verdi. Başkan Dündar, ‘Temeli önümüzdeki günlerde atacağız’ dedi.

İşte Bursa’nın gerçek meydanı

Akademik odalardan Osmangazi’ye övgü

Osmangazi Belediyesi’nin vizyon projelerinden Panorama 1326 Fetih Müzesi’ni ziyaret eden Bursa’daki akademik odaların temsilcileri, dev yapıyı müzenin ötesinde anıt bir eser olarak nitelendirdi.

Mühendisler ayrıca, önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan Osmangazi Meydanı Projesi’ne de tam not verdi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)’ne bağlı Makine, İnşaat, Mimar, Harita ve Jeoloji Mühendisleri Odaları’nın Bursa Şube Yöneticileri, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak olan Fetih Müzesi’ni ziyaret etti.

osmangazi-meydani-1.jpg

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, müzeyle ilgili bilgilendirdiği akademik odaların temsilcilerine ayrıca Osmangazi Meydanı Projesi’nin animasyon filmini ilk kez paylaşarak, bu büyük projenin de önümüzdeki günlerde temelinin atılacağı müjdesini verdi.  

42 metre kubbe açıklığıyla dünyanın tam panoramik en büyük müzesi özelliğine sahip Fetih Müzesi’ni gezen akademik odaların temsilcileri, aynı zamanda yeşil bina sertifikalı binanın hem mimari hem de tarihi ve kültürel açıdan Bursa’nın yüz akı bir proje olarak değerlendirdi. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin açılış öncesi tanıtım ziyaretlerinde akademik odaların temsilcilerini ağırladıklarını söyledi. Bursa’ya değer katacak bu eseri yaparken tüm Bursa’nın katkısını aldıklarını belirten Dündar, “Bu eserin yapılmasında bizlere katkı sağlayan destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Tanıtım turlarımızla bu eserimizi onlarla paylaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde de vatandaşlarımızın ziyaretine açacağız. Ziyarete gelen herkesin beğenmesi bizleri memnun ediyor. 
Bursa’yı Bursa dışına taşıyan, her yerde konuşulan bir eser oldu” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X