İşte en çok tercih edilen ikinci eller

Sektörün önemli veri ve analiz şirketi Cardata, Türkiye’de en çok ilgi gören ikinci el otomobilleri şöyle sıraladı: ‘Volkswagen Passat, Renault Symbol, Fiat Linea, Ford Focus, Fiat Egea, Renault Megane, Volkswagen Jetta ve Ford Fiesta.’

İşte en çok tercih edilen ikinci eller

Otomotiv sektörünün en büyük veri ve analiz şirketi Cardata’nın Türkiye Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, son dönemdeki ikinci el alışkanlıklarını ve mevcut pazarı değerlendirdi. İkinci el pazarında en çok tercih edilen modelleri ‘Volkswagen Passat, Renault Symbol, Fiat Linea, Ford Focus, Fiat Egea, Renault Megane, Volkswagen Jetta ve Ford Fiesta’ şeklinde sıralayan Yalçın, tüketicilerin mevcut pazar dinamikleri ve ekonomik koşullar çerçevesinde, söz konusu araçlar arasından 40 bin TL ile 70 bin TL bandında olan modelleri tercih ettiğini vurguladı. 

ELİNDE TUTMA EĞİLİMİ VAR

Tüketicilerin şu anda sahip olduğu otomobili elinde tutma eğilimi gösterdiğini anlatan Yalçın, bu eğilimin ikinci ele olan talebi zayıflattığını kaydetti. Yalçın sözlerine şu şekilde devam etti: ”Bunun yanı sıra operasyonel kiralama şirketlerinin filosuna yeni araç alımını ertelemesi yani mevcut araçlarını satışa çıkarmaması da ikinci el pazarı için önemli bir sorun teşkil ediyor. Mevcut pazar koşullarının değişmemesi sebebiyle yıl sonuna kadar ikinci el piyasasının kaynak sıkıntısı yaşayacağını önemli bir husus olarak belirtebiliriz. Bu durum da ikinci el fiyatlarının yükselmesi için ciddi bir sebep oluşturmaktadır” şeklinde konuştu. 

NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Hüsamettin Yalçın, ikinci el araç satın almak isteyen kullanıcıların her şeyden önce doğru fiyatı öğrenmesi gerektiğinin altını çizerek şunları kaydetti: ”Otomotiv sektörünün en büyük veri ve analiz şirketlerinden biri olarak, tüketicilere doğru fiyatı saniyeler içerisinde gösterebiliyoruz. Hem web hem de mobil aplikasyonumuz üzerinden araçların gerçeğe en yakın fiyatları görülebiliyor. Öte yandan ikinci el araç satın alırken; mutlaka kurumsal bir firmadan araç satın alınması, ekspertiz güvencesi, aracın piyasasının Türkiye’de geçerli bir marka olması ve servis bakım maliyetlerine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizmek isteriz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X