İşte güzel ellerin sırrı!

Cilt kuruluğu birçok insanın en büyük sorunlarından biri. En çok da kış döneminde ortaya çıkan bu kuruluğun en büyük sebebi sert ve soğuk havanın etkisi. İşte daha genç ve sağlıklı ellere sahip olmak için kışın yapılması gerekenler konusunda öneriler…

İşte güzel ellerin sırrı!

Kuru, pütür pütür olmuş eller ve çatlaklar özellikle ev hanımlarının sık karşılaştığı sorunlar arasında. Eller, çok sık su ve deterjanla temas ettiği için mineralleri yok ediyor, tırnakların kolayca kırılmasına ve yumuşamasına sebep oluyor. 

El banyoları ve kompresler, yıpranmış ellerin kendilerini yenileyebilmeleri için ideal bakım yöntemleri arasında yer alıyor. Fakat bunların dışında kullanılabilecek doğal içerikli ürünler ile de el bakımını tamamlamak mümkün. 
Özellikle kış aylarında el ve tırnak onarımı için üzümün cilt bakımındaki önemini vurgulayan cilt uzmanları, “Üzümdeki asitler, cilt hücrelerini canlandırır, bağ dokularını güçlendirir. Cilde yumuşaklık ve pürüzsüzlük verir” diye belirtiyorlar. Her gün tüketilen üzümün aynı zamanda stres ve dolaşım problemleri ile savaşmaya yardımcı olduğunu hatırlatan dermatologlar şunların altını çiziyorlar: “Üzüm bağlarında çalışan kadınların ellerinin bakımlı, ışıltılı ve genç olması tesadüf değil. Yıllar süren araştırmalar neticesinde yaşlılık karşıtı ve anti oksidan etkili “polifenol” maddesi geliştirildi. El kreminin içeriğinde yer alan bu etkin madde sayesinde el ve tırnakların sağlığı korunuyor. Kışın sert koşullarında bile yumuşacık ve pürüzsüz kalabiliyor.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X