İşte sıcak su içmenin 12 şaşırtan faydası!

Zaten birçoğumuz suyun ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunun farkındayız. Çoğu insan soğuk su yerine sıcak su içerek vücudu için çok daha mükemmel bir şey yapabileceğinin farkında değil. İşte sıcak su içmenin 12 şaşırtan faydası..

İşte sıcak su içmenin 12 şaşırtan faydası!

Peki, su içmekten daha faydalı bir şey yok mu? Var! Hemen söyleyelim, sıcak su içmek… Sıcak su mide yüzeyinde kanda direkt olarak emilen birkaç maddeden biri. Beden suyu diğer bileşenlerden ayırmak zorunda kalmaz.Çinliler, 40 yasından sonra oda sıcaklığından daha soğuk olan hiçbir şeyin bedene alınmaması gerektiğine inanırlar. Çünkü normal yaslanma fiziksel değişimler getirir.

Soğuk su yerine sıcak veya ılık su içerek vücudunuzu daha mükemmel hale getirin. İşte sıcak suyun vücudumuza inanılmaz faydaları..

1. Kilo verme

Eğer birkaç kilo fazlanız olduğunu düşünüyorsanız metabolizmanızı sağlıklı bir şekilde muhafaza etmek için sıcak suyun size inanılmaz yardımı olacaktır.Bunu başarmak için güne içine biraz limon sıkılmış sıcak su içerek başlayın. Metabolizmanızı hızlandırmanın yanı sıra sıcak su yağ dokusunun parçalanmasına da yardımcı olacaktır.

2. Burnun ve boğazın temizlenmesi

Sıcak su içmek soğuk algınlıkları, öksürük ve boğaz ağrısı için mükemmel bir doğal çözümdür. Balgamı çözer ve vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Bu sayede boğazı rahatlatır, ayrıca burun tıkanıklıklarının giderilmesinde de yardımcı olur.

5_2.jpg

3. Detoks

Sıcak su detoks konusunda inanılmaz bir yardımcıdır. Sıcak su içtiğinizde vücut sıcaklığınız yükselmeye başlar bu da terlemenize sebep olur. Bu olmasını istediğimiz bir şeydir çünkü toksinlerin vücudumuzdan atılmasına yardımcı olur.En iyi sonuç için, içmeden önce suya bir miktar limon sıkın.

4. Erken yaşlanmanın önüne geçmek

Toksinleri vücudunuzdan uzaklaştırmak istemenizin bir sebebi vardır:Toksinler sizi daha hızlı yaşlandırır.Sıcak su içmek elastikliği azalmış ve serbest radikallerin aşındırdığı deri hücrelerinin kendilerini yenilemesine yardımcı olur böylece cildiniz daha genç ve yumuşak görünür.

8_2-(1).jpg

5. Sivilceler ve siyah noktaların önlenmesi

Sıcak su vücudunuzu derinlemesine temizler ve sivilce oluşumunun ana sebeplerini ortadan kaldırır.

6. Sağlıklı ve canlı saçlar

Sıcak su içmek ayrıca yumuşak ve parlak saçlara sahip olmak için de idealdir.Saç köklerindeki sinir uçlarına enerji verir ve bunları aktif hale getirir.Bu saçlarınızın doğal canlılığını geri kazanmasında ve sağlıklı görünmesinde etkilidir.

7. Kepeğin önlenmesi

Sıcak su saç derinizi nemlendireceği için, derinin kurumasının ve kepek oluşumunun önüne geçer.

8. Daha fazla saç!

Sıcak su içerek saç köklerinizi uyarmanın bir başka olumlu etkisi de saçlarınızın çoğalması ve daha sağlıklı uzamasıdır.

9.Daha fazla kan dolaşımı ve daha sağlıklı bir sinir sistemi

Sıcak su içmenin bir başka önemli faydası ise kaslarınızın ve sinir sisteminizin düzgün çalışması için önemli olan kan dolaşımını arttırmasıdır. Ayrıca etrafındaki yağ birikintilerini parçalayarak sinir sisteminizin daha sağlıklı işlemesine yardımcı olur.

10. Sindirim

Sıcak su özellikle sindirim için çok faydalıdır. Çalışmalar yemek sırasında veya yemeklerden sonra soğuk su içilmesinin alınan gıdalardaki yağı sertleştirdiğini ortaya koymuştur. Bununla birlikte, içtiğiniz bir bardak soğuk suyu sıcak su ile değiştirirseniz bu sorunla karşı karşıya kalmazsınız. Ayrıca sıcak su yemeklerden sonra yaşanan hazımsızlık sorunlarına da iyi gelir.

14_1-(1).jpg

11.Bağırsak hareketleri

Sıcak su bağırsaklarınızın düzgün ve sancısız çalışmasına yardımcı olur. Susuzluk kronik kabızlık sorunlarına yol açabilir. Her zaman sabahları mideniz boşken bir bardak sıcak veya ılık su içilmesi önerilir.

12. Regl sancıları

Sıcak su regl sancılarının azaltılmasına yardımcı olur. Suyun ısısının karın kaslarının üzerinde yatıştırıcı ve  dindirici etkisi vardır ki bu nihayetinde kasılmaları ve spazmları azaltmaya yardımcı olabilir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X