İşte Türkiye – İran ortak operasyonundan ilk görüntüler

İçişleri Bakanlığı, Türkiye ile İran’ın 18 Mart’ta sınır hattında PKK/PJAK’a karşı ortak operasyon başlattığını bildirdi.

İşte Türkiye – İran ortak operasyonundan ilk görüntüler

 İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari ile telefonda görüştü. Görüşmede, bölgede Türkiye ile İran’ın terörist gruplara ve uyuşturucu kaçakçılarına karşı mücadele doğrultusunda yürüttüğü işbirliğinin iki ülke halkının huzuru için önemli olduğu vurgulandı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari ile 18 Mart’ta iki ülke sınır hattında eş zamanlı ve koordineli başlayan ortak operasyonla ilgili telefonda görüştü.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İnce ile Zülfikari’nin telefon görüşmesinde, Türkiye ve İran’ın güvenliği bozan suçlulara ve terör gruplarına karşı eş zamanlı operasyon yapılmasına ilişkin yaptıkları anlaşmaların hayata geçirilmesi konusunda gelinen noktadan memnuniyet duydukları dile getirildi.

ortak.jpg

Görüşmede, bölgede Türkiye ile İran’ın terörist gruplara ve uyuşturucu kaçakçılarına karşı mücadele doğrultusunda yürüttüğü işbirliğinin iki ülke halkının huzuru için önemli olduğu vurgulandı.

Ayrıca eş zamanlı ve koordineli operasyonla ilgili Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile İran Sınır Muhafızları Komutanı Tuğgeneral Kasım Rizai’nin bugünyaptıkları telefon görüşmesinde, operasyonun bir süre daha devam etmesi kararlaştırıldı.

ortak2.jpg

Görüşmede, Türkiye ve İran İslam Cumhuriyeti’nin PKK/PJAK terör örgütüne yönelik mücadelesinin kararlılıkla devam edeceği belirtildi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X