İstifadan önce son icraat

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Siteler ve Bağlaraltı mahallelerini birbirine bağlayan köprü ile 2200 metrelik dere ıslahını da bünyesinde barındıran 17,5 milyon TL’lik yatırımın açılışı yaptı, ardından da “hiçbir zaman kavgadan yana olmad

İstifadan önce son icraat

Başkan Altepe, “Allah’a şükür yolsuzluk, tembellik ve istismarla suçlanmadık. Verilemeyecek hesabımız yok. Alnımız ak, başımız dik” dedi. Başkan Altepe, 39 yıllık siyaset ve 24 yıllık belediye görevlerinde hizmeti adeta ibadet olarak gördüğünü belirterek, “Hiçbir zaman kavgadan yana olmadım. Çatışmayacağız, hasar veremeyeceğiz, bize yakışanı yapacağız. Kulis ortamına yanaşmayacağız. Bu şartlar altında hizmet etme imkanı kalmadığından bugün itibariyle Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa ediyorum” diye konuştu.

 

Bursa’da ulaşım sorununu en aza irdirmek amacıyla raylı sistem, yeni yol ve yol genişletme, köprü ve kavşak düzenlemeleriyle yatırım bütçesinin yüzde 70’ine yakınını ulaşıma ayıran Büyükşehir Belediyesi, Ankara yoluna alternatif bir güzergah oluşturmak amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında daha önce Deliçay üzerine yapılan 50 metre uzunluğundaki köprü ile Karapınar ve Değirmenönü Mahallelerini birbirine bağlayan Büyükşehir Belediyesi, Hacıvat Deresi üzerine yapılan Siteler – Bağlaraltı köprüsünü de tamamlayarak hizmete açtı. Yaklaşık 7,5 milyon TL’ye mal olan köprü ve bağlantı yolları ile 10 milyon TL’ye mal olan Ankara yolu ve Fidrekızık Köprüsü arasındaki 2200 metrelik dere ıslah çalışması düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

Bursa Türkiye’ye örnek oldu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, ulaşımdan tarihi mirasa, kırsal kalkınmadan sanayinin desteklenmesine kadar her alanda yaptıkları yatırımlarla Bursa’nın Türkiye’ye örnek bir kent haline geldiğini söyledi.

Nüfusu milyonu aşan kentlerin tamamının en önemli sorununun ulaşım olduğunu bu nedenle bütçenin 3’te 2’sinden fazlasını ulaşım yatırımlarına ayırdıklarını dile getiren Başkan Altepe, bu çalışmalar kapsamında projelendirilen Siteler Bağlaraltı Köprüsü’nün de yıllardır konuşulduğunu ancak yapmanın kendilerine nasip olduğunu hatırlattı. Köprü ve 2200 metrelik dere ıslahı için yaklaşık 17,5 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, Balıklı Dere üzerine yapılacak köprü ile Siteler ile Kestel arasında Ankara Yolu’na alternatif bir güzergah oluşturulacağını vurguladı. Güçlü bir Türkiye’nin ancak güçlü şehirlerle oluşturulabileceğini ifade eden Başkan Altepe, “Bu konuda yerel yönetim olarak elimizden geleni yaptık ve Bursa’ya binin üzerinde proje kazandırdık. Sadece Bursa değil, Doğu Anadolu, Orta Doğu, Balkanlar hatta Afrika’da bile yatırımlarımız oldu. Bursa’yı seviyoruz. Bu sevgi kuru bir sevgi değil. Bunu da hizmetlerimizle gösteriyoruz. Hizmete açtığımız köprü ve dere ıslahı da Siteler ve Bağlaraltı mahallelerine, Yıldırım’a ve Bursa’mıza hayırlı olsun” dedi.

 

Başkan istifa etti

Kurdele keserek köprüye hizmete açan Başkan Altepe, Türkiye gündemine ilişkin belediye başkanlarının istifa konusuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Son günlerdeki gelişmelerin ulusal ve uluslararası bir gündem haline geldiğini ifade eden Başkan Altepe, Bursa’ya eserler kazandırma yolunda gece gündüz çalıştıklarını ve bu işi de adeta bir ibadet olarak yerine getirdiklerinin altını çizdi. Bunu yaparken de herkese, tüm Bursalılara eşit davranmaya, tüm talep ve beklentileri karşılamaya özen gösterdiklerini dile getiren Başkan Altepe, “Özellikle kim olursa olsun Bursalı hemşehrilerimiz arasında da ayrım yapmamaya, herkesin önünü açmaya ve destek olmaya da gayret ediyoruz. Bu konuda mahcup olmamak amacıyla, Bursa’da doğup büyüyen bir kişi için en önemli konu başta bu. Özellikle de dedikodu ve şüphe oluşturacak tüm işlemlerden kaçındık, tüm eylemlerden kaçındık. Kimseye menfaat ve haksız kazanç temin ettirmedik. Bunlara da her zaman için dikkat ettik. Aynı amaçla bizler de herhangi bir dedikoduya vesile olmamak amacıyla ‘Belediye Başkanlığı’ görevime başlayınca, tüm işyerlerimi de kapattım, sadece ve sadece Bursa’nın Belediye Başkanı olarak hizmet ettim, hizmetimi de sürdürdüm.

Bursa ile yatıp kalktık, fikir aldık, herkesin fikrini aldık, tüm dostlarımızın, Bursa için fikir üreten eski yöneticilerimiz, başkanlarımız, milletvekillerimiz olmak üzere… Yeter ki katkı sağlasınlar. Tüm Bursa dinamikleriyle birlikte, Kent Konseyi ile ve eski Büyükşehir Belediye Başkanlarımız da dahil, herkesle el ele çalıştık, uyumlu bir çalışmayı en güzel şekilde ortaya koymuş olduk. Başta ilçe belediyelerimiz olmak üzere, tüm kurum kuruluşlarla ve parti teşkilatlarımızla örnek bir işbirliği ve uyum sergiledik. Bunun sonucunda güzel Bursa’mıza binlerce eser kazandırdık. Türkiye’de yaşanabilir şehirlerde en ön sıraya getirmiş olduk. Sadece Bursa için değil, Doğu Anadolu’dan başlayarak, Orta Doğu’da, Afrika’da ve tüm Balkanlarda birçok esere imza atık. Ve her girdiğimiz seçimlerden de zaferle ve oyumuzu artırarak çıktık. En son 16 Nisan referandumunda da yüzde 53.2 oy aldık. Bu sonuçla 6 Büyükşehir içinde yüzde 50’nin üzerinde oy alma başarısını Bursa olarak gösterdik. Allah’a şükür yolsuzluk, tembellik ve istismarla hiç suçlanmadık. Ve adımız bu konularla hiç yan yana gelmedi hiç anılmadı. Bursa halkı karşısında güven oranımız ve puanımız hiç düşmedi. Fakat son günlerde bizim için çok değerli olan dünya mazlumlarının tek umudu olan gözbebeği olan AK Parti’mizin yönetimi tarafından ülke genelinde başlatılan yeniden yapılanma, reform ve değişim dönüşüm projesi adı altında bir eylem başlatıldı.

Ve bu duyuruldu ki Bursa da bu uygulamanın içinde yer alıyor. Bizim 39 yıldır süren siyaset hayatımız…Hayatımızla birlikte hep yan yana siyaseti de bir bütün olarak yaşadık. Buradaki tüm bağlılığımız Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve AK parti çizgisinde devam etti. Milli Selamet Partisi’nde Üniversite Gençlik Başkanlığı, Refah Partisi ve Fazilet Partisi ve AK Parti’de de İl başkan yardımcılıklarında devamlı ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de grup sözcülüklerinde görev aldım. Camia ile olan bağımız da…Başka hiçbir camia ile bağımız bulunmamakta.. Sadece bizim çevremiz bu görev yaptığımız 4 partiden oluşmakta. Bu konuda buna özellikle dikkat ettik. Böyle bir teşkilat terbiyesi ve tecrübesi olan ömrünü bu davaya adamış biri olarak 39 yıllık siyasi görevimde hem de 24 yıllık belediye görevlerinde hep hizmet, hep üretim, hep katkı ve işbirliği konusunda adımlar attık. İbadet olarak gördüğüm bu yolda kavgadan yana hiç olmadım. Muhalefette 10 yıl eski büyükşehir belediye başkanlarıyla bunları da en güzel şekilde yaşadık. Ve bugün de hepsiyle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Örnek il Bursa olarak. Kent kültüründe en güzel şekilde ortaya koyduk. Bugüne kadar sürdürdüğümüz kavga değil, hizmet ilkesini soruna kadar sürdüreceğiz. Partimizle, Liderimizle ters düşmeyeceğiz, çatışmayacağız, hasar da vermeyeceğiz. Bize yakışanı yapacağız. Kulis ortamı oluşturmaya da hiç yanaşmayacağız. Bu şartlarda Bursa’mıza hemşehrilerimize ülkeme hizmet imkanı kalmadığı da ortadadır. Ben de bu düşüncelerle bugün itibariyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Hiçbir konuda verilmeyecek hesabımız yok ve alnımız ak, başımız da dik. Bursa’mıza, Bursalı hemşehrilerimize ülkeme hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle bizi değerli oylarıyla seçen, partili veya partisiz bizden hizmet bekleyen tüm Bursalı hemşehrilerimizin bunu anlayışla karşılayacağını temenni ediyor, bugüne kadar destek veren herkese değerli dostlarımıza, teşkilat mensuplarına, tüm halkımıza şükranlarımı arz ediyor, iyi bir iz, gök kubbe altında hoş bir seda bıraktığımızı umuyorum. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X