İstihdama yeni teşvik yolda

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, şu anda istihdama yönelik teşvikleri gözden geçirdiklerini belirterek, ‘2018 yılında da istihdama yönelik birtakım teşvik ve tedbirlerimiz olacak ama bunları önümüzdeki günlerde netleştirdikten sonra açıklayacağız’ dedi.

İstihdama yeni teşvik yolda

Elvan, NTV’de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye’nin üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını değerlendiren Elvan, sonuçların memnuniyet verici olduğunu, sanayi üretiminde, iç talep ve yatırımlarda ciddi artış kaydedildiğini söyledi.

Dördüncü çeyrekte de göstergelerin iyi seyrettiğine dikkati çeken Elvan, yıl sonu için yüzde 7’nin üzerinde bir büyüme olacağına inandığını vurguladı. Elvan, şu anda istihdama yönelik teşvikleri gözden geçirdiklerini dile getirerek, 2018 yılında da istihdama yönelik birtakım teşvik ve tedbirler olacağını ancak bunları önümüzdeki günlerde netleştikten sonra açıklayacaklarını bildirdi. Elvan, Orta Vadeli Program’dan (OVP) sapmadan bu tedbirleri almaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X