İsveç’te ‘yılın kahramanı’ bir Türk kadın

İsveç’te ”Yol gösterici” dalında ‘yılın kahramanı’ ödülüne 7 çocuk annesi 63 yaşındaki Fatma İpek Alcı layık görüldü.

İsveç’te ‘yılın kahramanı’ bir Türk kadın

Alcı, İsveç’in en önde gelen gazetelerinden Aftonbladet tarafından düzenlenen yarışmada halkın oylarıyla birinci seçildi.

Yedi çocuk annesi olan Fatma İpek Alcı, siyaset, sanat ve spor alanından seçkin davetlilerin katıldığı ‘2017 İsveçli kahramanlar’ töreninde ödülü takdim edildi.

Konya’nın Kulu ilçesinden 30 yıl önce İsveç’e geldiğini söyleyen Alcı bu ödüllü Türk kadınları adına aldığını belirtti. 

Fatma İpek Alcı Stockholm’ün Botyrka ilçesine bağlı bir mahallede, Türkiye’den gelen orta yaş üzerindeki kadınlarla güvenlik derneği kurdu. Daha sonra derneğe üye olan 20’den fazla kadınla beraber cuma ve cumartesi akşamları yaşadıkları mahallenin güvenliğini sağlamaya başladı.

Alcı, ‘bu dernekle Türk kadınlarının evde oturmadığını ve sosyal hayata olan katkılarını gözler önüne serdik’ dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın ilk seçildiği dönemde, göçmenlerin olay çıkartmasını kastederek, ”İsveç’te dün akşam neler oldu?” sözüne karşılık İsveç basının, ”Göçmen anneler İsveç’te güvenlik gezisi yapıyor” şeklinde haberler yaptığını aktaran Alcı, söz konusu haber ve fotoğrafların önemli bir gündem oluşturduğunu ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X