İthalat yetkisi üreticiyi mağdur etmeyecek

Toprak Mahsulleri Ofisince (TMO), Bakanlar Kurulu kararıyla hububat ithalatı için kuruma verilen yetkinin genel olduğu belirtilerek, bu yetkinin hasat sezonunda kullanılmasının söz konusu olmadığı ifade edildi.

İthalat yetkisi üreticiyi mağdur etmeyecek

TMO’nun internet sitesinde yer alan duyuruda, Bakanlar Kurulu kararıyla 750 bin ton buğday, 700 bin ton arpa, 700 bin ton mısır ve 100 bin ton pirinç için Ofise ithalat yetkisi verildiği hatırlatıldı. TMO’nun ana görevinin, müdahale kapsamına giren ürünlerle ilgili piyasaları düzenlemek olduğuna dikkat çekilen açıklamada, ”Bu görev kapsamında birinci önceliğimiz üreticilerimizdir… TMO’ya hububat için verilen ithalat yetkisi genel yetkidir, ihtiyaç halinde kullanılabilecektir, hasat sezonunda kullanılması söz konusu değildir, asla üretici mağduriyetine sebep olmayacaktır. Esas olan piyasa fiyat istikrarıdır, istikrarlı bir piyasada üretici de tüketici de korunmuş olacaktır” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X